Таку смакоту готую часто на обід. Дуже смачно і рідні задоволені

Смачна ідея для обіду або вечері, (Картопля французькою) котрий я готую часто до обіду або до вечері. Готується просто, виходить завжди смачно.

Інгредієнти:

  • м’ясо філе -500г
  • сіль -1/2ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • картопля -1,2 кг
  • сіль -1ч.л.
  • приправа для картоплі -1/2ч.
  • чорний перець – за смаком
  • сир -100г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

М’ясо філе поріжемо на пластинки товщиною 5-7 мм.

Тепер м’ясо відбиваємо кухонним молотком. Відбиваємо із двох сторін. У нас сьогодні свинина 500 г, можна взяти курячі грудки, яловичину або індичку. М’ясо солимо, ми додаємо солі завжди на 0,5кг м’яса 0,5ч.л. солі І обов’язково перчимо на смак.

Беремо сковороду, наливаємо трохи олії, розігріваємо і кладемо підготовлене м’ясо, обсмажуємо приблизно по 30-40 секунд з кожного боку. За бажанням м’ясо можна не обсмажувати.

2 цибулини поріжемо чверть кільцями та обсмажимо на сковороді до напівпрозорості.

Картопля очистимо, у нас вага очищеної картоплі 1 кг 200 гр. Поріжемо кружальцями. Додаємо до картоплі сіль 1ч. чорний перець, приправу для картоплі та перемішуємо. Беремо відповідний лист.

Змащуємо олією, кладемо половину картоплі, потім кладемо м’ясо і другу половину картоплі. Тепер заливаємо вершками 150 мл, кладемо обсмажену цибулю. Закриваємо фольгою і ставимо в духовку, готуємо під фольгою 30 хвилин або до готовності картоплі, орієнтуйтеся на свою духовку.

Тепер дістаємо, знімаємо фольгу. Сир натріть на дрібній тертці грам 100 і посипаємо зверху на картопля, ставимо назад в духовку і готуємо ще хвилин 15 до рум’янцю сиру.

Подаємо гарячим із запалу із жару до столу. Як вже згадувалося, за бажанням можна м’ясо і цибулю не обсмажувати на сковороді. Смак трохи відрізнятиметься, але виходить не менш смачно.