Такий домашній кетчуп буде куди смачніший за магазинний, хоч 100 банок закривай, а все мало

Я щороку намагаюся закрити побільше банок такого кетчупу, адже він в мільйон разів смачніший за магазинний, а головне – повністю натуральний. Заготівля дуже просто готується і ніяких складнощів у вас з нею не виникне. Моя сім’я обожнює цей кетчуп, тому нам ніколи його не вистачає до весни.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Які продукти будуть потрібні:

  • Три кіло томатів;
  • Одна головка (20-25 г) часнику;
  • Півтора кг болгарського перцю;
  • 3-4 цибулини;
  • 4-5 стручків гострого перцю (ми любителі гострого, тому самі вирішуйте скільки покласти перцю);
  • 100 г цукру;
  • Півтори стіл. ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 50-70 г солі або на ваш смак;
  • 50 мл 6% оцту або яблучного;
  • Чверть чайн. ложки меленого мускатного горіха;
  • 4-5 горошин запашного перцю;
  • Три гвоздики;
  • 15-20 горошин чорного перцю.

Переходимо до приготування:

Перець і томати помийте, поріжте їх на шматочки.

З цибулі зніміть лушпиння і теж поріжте. Гострий перець наріжте прямо з насінням.

Все складіть у каструлю і помістіть на вогонь. Варіть на вогні середньої інтенсивності близько півгодини.

Після покладіть всі спеції і варіть овочі ще 10-15 хвилин до готового стану.

Візьміть блендер і перебити їм овочі до однорідного стану, а потім перетріть через сито.

Також за допомогою блендера подрібніть цибулю і часник разом з цукром, крохмалем і оцтом. Додайте цю суміш в овочеву масу і помістіть знову на вогонь. Після закипання варіть 5-10 хвилин.

Спробуйте спочатку кетчуп на смак, раптом не вистачає солі або гостроти, а після розлийте по банках і закатати. Баночки і кришки необхідно простерилізувати заздалегідь.

Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно три літри кетчупа.

Не вдається скопіювати.