Такий пиріг я готую замість піци: соковито, шалено смачно і бюджетно, шикарний пиріг

Рецепт дуже смачного пирога! Готується дуже просто, добрий варіант для вихідного дня. Спробуйте!

РЕЦЕПТ:

  • Вогняний пиріг (деко 30*40 см)Тісто:440 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів або 6 г сухих
  • 20 г цукру
  • 20 г олії, без запаху
  • 300 мл води
  • 1,5 ч.л. солі

Начинка:

  • 300 г сметани (20%)
  • 50 г твердого сиру
  • 100…150 г грудинки (у мене була варена – копчена)
  • сіль, перець
  • 1…2 зуб часнику
  • 1 невелика цибулина

Тісто:

У теплій воді розчиняємо дріжджі та цукор. Висипаємо третину борошна та добре перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Всипаємо сіль і вливаємо олію. Додаєм борошно, що залишилося. Замішуємо тісто.

Вимішуємо 5 хвилин. Тісто буде м’яким, гладким, трохи липким. Можна замісити його й у планетарному міксері.

Накриваємо його і залишаємо підніматися на 30 хвилин, воно має збільшитись у 2 рази.

Деко застилаємо пергаментом і додатково змащємо маслом. Олія тонким шаром.

Викладажємо тісто і розтягуємо на все деко.

Тісто зверху змащуємо маслом і залишаємо на 20 хвилин. Духовку включаємо розігріватись до 240°С.

Начинка:

Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо сир до сметани, сюди ж часник. Пропускаємо його через прес. Сіль та чорний перець за смаком. Добре перемішуємо.

Цибулю нарізаємо півкільцями, грудинку соломкою. Тісто змащужємо соусом, зверху грудинка та цибуля. Переносимо в розігріту духовку.

Випікати пиріг потрібно при 240 ° С 15 … 20 хвилин, перші 10 хвилин пеку на нижньому рівні. Орієнтуйтесь на духовку.

Подавати пиріг потрібно із запалу, із жару! Зручно розрізати ножицями або перекласти на дошку і розрізати ножем.

Соковитий, зовні хрумкий, а всередині м’який! Часник додає особливу особливість. Дуже смачний пиріг!

Не вдається скопіювати.