Такий пиріг з “м’ятого” тіста я готую за п’ять хвилин, плюс час на випічку

Неординарно, неперевершено ніжно і дуже смачно!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти:

  • 500 г листкового дріжджового тіста
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100г цукру
  • молоко 120 мл
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

Листкове тісто розкачати в дуже тонкий пласт, розрізати на кілька частин, рясно змастити розтопленим вершковим маслом. Форму для випічки застелити пергаментом. Шматочки тіста, довільно мнучи, викласти в форму. НЕ приминати, чим більше складочок-тим краще.

Такий пиріг з "м'ятого" тіста я готую за п'ять хвилин, плюс час на випічку

Тепер готуємо заливку. Збити яйця віночком, додати молоко з цукром. Збити до піни. Акуратно залити тісто сумішшю. Заливка повинна проникнути в усі складочки і покрити наше тісто приблизно на 1,5 см. Якщо у вас не так, додайте молока.

Такий пиріг з "м'ятого" тіста я готую за п'ять хвилин, плюс час на випічку

Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 50 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і можна пити чай. Смачного!