Такий Рис на гарнір у нас з’їдається до кінця, скільки не зроблю … з’їдаємо тут же … і м’яса не треба. Готується за лічені хвилини.
Такий Рис на гарнір у нас з’їдається до кінця, скільки не зроблю … з’їдаємо тут же … і м’яса не треба. Готується за лічені хвилини. Начебто звичайні інгредієнти, а результат перевершує всі очікування виходить дуже смачно і виглядає не зазвичай.
Інгредієнти:
Турецький плов з вермішеллю:
- Вермішель-100гр.
- Рис-200гр.
- Вода -400мол.
- Сіль -1/2ч.л.
- Вершкове масло -40гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо каструлю з товстостінним дном, найкраще підходить для виготовлення казан. На дно кладемо вершкове масло 40 грам. Розтопимо його, і кладемо 100 грам вермішелі.
Обсмажимо її до золотистого кольору, постійно помішуючи. За часом займає 2-3 хвилини. Тепер додаємо добре промитий у холодній воді рис 200 грам. У нас довго зернистий. І смажимо всі разом ще 3 хвилини.
За цей час рис стане прозорим, тепер додаємо трохи більше половини ч. л. солі, вливаємо 400 мл окропу, перемішуємо і закриваємо кришкою.
Залишаємо готується до википання води на середньому вогні. Як тільки вода википить вогонь зменшуємо до мінімального та готуємо на найменшому вогні ще хвилин 7-10.
Зараз можна спробувати рис, він повинен бути трохи твердуватим, але їстівним. Тепер вимикаємо вогонь і закриваємо кришкою, залишаємо настоятися ще 10 хвилин, у нас залишається стояти на вимкненій електричній плиті, тому ми не закутуюємо. За цей час рис дійде.