Таким способом будь-яка печінка получаєтся дуже ніжною і смачною

Щоб яловича або свиняча печінка вийшла ніжною і смачною, витримуйте її в яєчному маринаді. Він не тільки робить печінку м’якою, але і надає їй приємний смак і аромат. Цей спосіб відмінно підходить для смаження на сковороді.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Складові:

  • 700 гр. печінку (яловича);
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (велика);
  • 2 шт. куряче яйце;
  • 5 зубчиків часник;
  • 1 ч.л. харчова сода;
  • 1 ч.л. цукор;
  • 5 ст.л. мука;
  • 6 ст.л. рослинна олія;
  • за смаком сіль.

Процес приготування

1. Шматок яловичої печінки очищаємо від плівки і добре промиваємо. Так можна готувати і свинячу печінку.

2. Нарізаємо печінку на не дуже тонкі шматочки, трохи солимо і відправляємо в миску.

3. У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо соду, цукор і подрібнений часник (у мене на дрібній тертці). Добре перемішуємо.

4. Вливаємо підготовлений маринад в миску з печінкою, перемішуємо, накриваємо і залишаємо в холодильнику мінімум на 2 години.

5. Потім кожен шматочок ще трохи солимо і обвалюємо у борошні.

6. Викладаємо партіями в гаряче масло (4 ст. л.), не накриваємо і смажимо на високій температурі кілька хвилин.

7. Перевертає і смажимо ще пару хвилин. Печінка готуємо швидко, викладаємо на тарілку і смажимо другу партію.

8. Поки готуємо печінку, цибулю розрізаємо на 4 частини і нарізаємо соломкою. В іншій сковороді обсмажуємо в маслі (2 ст. л.), смажимо цибулю кілька хвилин. Вона повинна тільки поміняти колір, але не стати м’якою.

9. Обсмажені шматочки печінки розміщуємо на цибулі, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин на низькій температурі.

10. Готову яловичу печінку викладаємо на тарілки з гарніром і відразу подаємо на стіл. Печінка таким способом виходить ніжною, смачною і дуже ароматною.

Смачного!!!

Не вдається скопіювати.