Тепер ліниві вареники готую тільки так. Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко
Ділимось рецептом улюблених лінивих вареників! Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко.
Рецепт на 3 порції. За бажанням вареники можна зробити не солодкі, а злегка солоні.
РЕЦЕПТ:
- 200 гр. сиру
- 1 яйце (С1)
- 60 гр. борошна або 4 ст. без гірки
- 1/2 ст. цукру
- щіпка солі
- ванільний цукор (за бажанням)
- 1 ст. вершкового масла для подачі
- сметана для подачі
Сир потрібен однорідний, якщо у вас буде зернистий – його потрібно пробити блендером або протерти через сито.
Білок потрібно відокремити від жовтка. У сир додаємо жовток, цукор та сіль. Перемішуємо.
Білок збиваємо вінчиком у піну.
Підмішуємо в сирну масу. Додаємо муку (для сухого сиру 60г, для вологого – 80г). Замішуємо трохи липке тісто.
Стіл присипаємо борошном, тісто поділяємо на 2 половини.
Кожну частину скочуємо в джгут.
Трохи присипаємо мукою і нарізаємо на шматочки товщиною 1,5 см.
Тепер можна зварити. Воду в каструлі доводимо до кипіння, додаємо сіль. Кидаємо вареники та перемішуємо. Коли спливуть, знижуємо температуру, щоб вода помірно кипіла і варимо їх 2 хвилини.
Викладаємо вареники на сито та зливаємо воду. Відразу ж розкладаємо по тарілках, присипаємо цукром та поливаємо гарячою розтопленою олією.