Тепер не виливаю картопляний відвар! Показую, що я з нього готую
На картопляному відварі можна зробити масу смачних виробів: пироги і пиріжки, млинці. Тісто з таким інгредієнтом виходить м’яким і пишним, довгий час залишається свіжим. Можна зробити і хліб.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопляний відвар теплий, 300 г;
- пюре картопляне, 100 г;
- борошно, 500 г;
- дріжджі сухі, 2 ч.л;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 2 ст.л
Процес приготування хліба
Теплий відвар змішуємо з пюре, сіллю, олією, вимішуємо до однорідності.
Борошно просіваємо і більшу частину змішуємо з дріжджами, всипаємо в масу і вимішуємо.
Тісто виходить липким, накриваємо його і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном і досипляючи залишок борошна, вимішуємо тісто близько 10 хвилин.
Перекладаємо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто, збираємо в колобок і кладемо на деко, змащене маслом або накритий пергаментом.
Накриваємо рушником і знову залишаємо на 1 годину.
Ставимо хліб в розігріту до 190 градусів духовку і печемо близько 30 хвилин.
Остуджуємо буханку на решітці і потім подаємо до столу.
За смаком в такий хліб можна ще додати ароматні трави, виходить дивовижний смак і аромат.
А які на картопляному відварі виходять пиріжки! Тісто дійсно як пух! Рекомендую!