Тепер не виливаю картопляний відвар! Показую, що я з нього готую

На картопляному відварі можна зробити масу смачних виробів: пироги і пиріжки, млинці. Тісто з таким інгредієнтом виходить м’яким і пишним, довгий час залишається свіжим. Можна зробити і хліб.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопляний відвар теплий, 300 г;
  • пюре картопляне, 100 г;
  • борошно, 500 г;
  • дріжджі сухі, 2 ч.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л

Процес приготування хліба

Теплий відвар змішуємо з пюре, сіллю, олією, вимішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо і більшу частину змішуємо з дріжджами, всипаємо в масу і вимішуємо.

Тісто виходить липким, накриваємо його і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

Викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном і досипляючи залишок борошна, вимішуємо тісто близько 10 хвилин.

Перекладаємо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Тепер не виливаю картопляний відвар! Показую, що я з нього готую

Обминаємо тісто, збираємо в колобок і кладемо на деко, змащене маслом або накритий пергаментом.

Накриваємо рушником і знову залишаємо на 1 годину.

Ставимо хліб в розігріту до 190 градусів духовку і печемо близько 30 хвилин.

Остуджуємо буханку на решітці і потім подаємо до столу.

За смаком в такий хліб можна ще додати ароматні трави, виходить дивовижний смак і аромат.

А які на картопляному відварі виходять пиріжки! Тісто дійсно як пух! Рекомендую!

Тепер не виливаю картопляний відвар! Показую, що я з нього готую

Не вдається скопіювати.