Тепер рибу в духовці готую за цим рецептом: запікаю вже так втретє
Привіт світ! Сьогодні хочу поділитися з Вами чудовим рецептом приготування рибки. Скумбрію тепер готую тільки за цим рецептом, запікаю так вже втретє і чоловік в захваті. Раніше, я любила готувати рибу окремо від овочів, але коли перший раз приготувала так, мені сподобалося. Овочі з скумбрією в духовці виходять дуже смачними. Моєю улюбленою приправою до м’яса і риби є коріандр, саме його я і додаю до скумбрії. З цього вона виходить такий ароматної і ніжною. Обов’язково раджу Вам приготувати за цим рецептом! Вам сподобається!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Список продуктів я залишу в кінці статті, для Вашої зручності.
Покроковий процес приготування:
У мене ось така рибка скумбрія, яку я попередньо очистила. Нарізаємо рибу на стейки товщиною по 1,5 – 2 см.
Скидаємо рибку в мисочку. Додаємо пів чайної ложки солі. Всипаємо 1 ч.л коріандру (я обожнюю його додавати до риби і м’яса). Перчимо до смаку. Добре перемішуємо, щоб скумбрія просочилася приправами.
Підготуємо інші інгредієнти. 8 невеликих очищених картоплин, нарізаємо на не сильно тонкі кружечки. Кладемо картоплю в миску. Додаємо пів чайної ложку солі. Перчимо до смаку. Перемішуємо.
Одну ріпчасту цибулю нарізаємо на півкільця. Половину великої моркви або одну маленьку нарізаємо на кружечки. Два зубчики часнику подрібнюємо. Половинку помідора нарізаємо на дольки.
Як форма я використовую сковороду зі знімною ручкою. Формуємо нашу страву. Беремо шматочок рибки. З двох сторін кладемо картоплю. Після картоплі беремо моркву. Потім півкільця з ріпчастої цибулі. І часточку помідора. І в такому порядку чергуємо до кінця. Намагаємося класти це все якомога щільніше, щоб страва після запікання тримала форму. В серединку кладемо все що у нас залишилося з інгредієнтів.
Посипаємо страву зверху нарізаним часником. Поливаємо олією. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку, до готовності. Я запікала приблизно 30 – 40 хвилин.
Рибка виходить соковита і ароматна, картопелька відмінно пропеклась і не сира. Всім приємного апетиту і смачної вечері.
Складові:
- Скумбрія – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 8 шт. (Невеликих)
- Морква – 0,5 шт.
- Помідор – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль перець
- Коріандр
- Соняшникова олія