Тертий пиріг з сиром: крихке тісто і ніжна начинка
Ні для кого не секрет, що діти не дуже люблять їсти страви з сиру. Адже цей продукт є незамінним для правильного розвитку організму, що росте. Щоб виправити ситуацію, батькам доводиться йти на різні хитрощі. І чудовий тертий пиріг з начинкою з сиру стане відмінним рішенням існуючої проблеми.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Цей десерт готується швидко і просто і припаде до душі навіть впертим «нехочухам».
Список продуктів
- Борошно пшеничне — 200 г
- Масло вершкове — 70 г
- Куряче яйце — 1 штука
- Цукор — 100 г
- Вершки — 70 мл
- Сир — 200 г
- Розпушувач — 1 чайна ложка
Приготування
- У глибоку миску розбити яйце, всипати борошно і ½ частину цукру, все ретельно розмішати. В отриману суміш додати розм’якшене масло, пекарський порошок і столову ложку вершків. Замісити круте, щільне тісто, сформувати кулю і, обернувши її харчовою плівкою, прибрати в морозильник на чверть години.
- При бажанні в тісто можна додати близько 3 г соди та сік невеликого лимона. Тоді структура готового пирога буде більш пишною і повітряною.
- Поки тісто охолоджується, сир змішати з рештою вершків і цукром, збити блендером до однорідної консистенції.
- Холодне тісто розрізати на 2 рівні частини, натерти на грубій тертці. Одну половину розподілити по дну форми для випічки, викласти на неї готову сирну начинку, зверху висипати тісто.
- Випікати пиріг у духовці при температурі не вище 180 градусів близько пів години, до появи золотистої скоринки. Подавати десерт слід в охолодженому вигляді.