Тертий пиріг з вишнею – швидкий і простий рецепт
Тертий пиріг з вишнею за смаком виходить схожим на пісочне магазинне печиво, тільки його головною відмінністю є начинка з ягід. Готувати такий пиріг швидко, саме тому, якщо несподівано до вас прийшли гості, сміливо можна потішити їх такою смакотою. Подавати до столу випічку найкраще з гарячими напоями, наприклад, досить буде заварити зелений ароматний чай або ж зробити каву, якщо вона більше подобається за смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Так як зараз не сезон вишень, підійдуть заморожені, які з легкістю можна придбати в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 50 г.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – 1 дрібка.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1-2 ст. л.
- Борошно – 1,5-2 ст.
- Вишня – 50 г.
Як приготувати пиріг з вишнею:
1. У миску всипте цукор і додайте відразу ж вказану кількість розпушувача.
2. Вершкове масло наріжте на більш дрібні кубики і викладіть їх в миску до цукру і розпушувача.
3. Туди ж вбийте курячі яйця.
4. Всипте борошно вищого ґатунку.
5. Тепер замісіть тісто. Тісто має бути таким, щоб не липнуло занадто до рук.
6. Розділіть тісто на два однакових шматка.
7. Один шматок викладіть на дно форми, розрівняйте його трохи і зробіть бортики. Їх висота повинна бути не менше 4 см.
8. Зверху викладіть вишню.
9. Другий шматок тіста натріть на грубій терці. Якщо цю процедуру важко проробляти, тоді слід відправити його в морозилку на кілька хвилин (10-15 буде цілком достатньо).
10. Розігрійте до 190 градусів духовку і відправте в неї пиріг на 25-35 хвилин.
11. Потім акуратно дістаньте його з форми, викладіть на тарілку і подайте до столу. Ось такий оригінальний, красивий і дуже апетитний на вигляд пиріг вийшов!