Ті самі котлети по 11 копійок. Поностальгуємо і згадаємо їх смак

Захотілося мені приготувати ті самі котлети і згадати їх смак. Не довго думала, де взяти рецепт. Моя родичка працювала в їдальні багато років, зараз вона вже на пенсії. Я пішла за рецептом котлет саме до неї. Ну хто, якщо не працівники громадського харчування знають усі секрети приготування улюблених усіма котлет.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Діставши старий зошит із записами і струсивши з нього пил, вона знайшла в ньому рецепт “свинячо-яловичих котлет”. Сьогодні я поділюся цим рецептом з бажаючими, як і я поностальгувати за тими самими котлетами по 11 копійок.

Необхідні продукти:

  • свинина (краще з жирком) – 220 г
  • яловичина – 320 г
  • сухарі – 130 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт (велика)
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • вода крижана – 250 мл
  • соняшникова олія для смаження

Покроковий процес приготування:

Насамперед приготую фарш. У ці котлети обов’язково йде 2 види м’яса: свинина і яловичина. Свинину краще брати не пісну.

М’ясо мию і обсушую. Цибулю очищаю і нарізаю на невеликі шматочки.

Пропускаю через м’ясорубку свинину, яловичину і цибулю.

У фарш додаю сіль і чорний мелений перець за смаком.

Перемішую. А тепер важливий момент. Фарш потрібно добре відбити, щоб він придбав рівномірну структуру.

Не знаю, як це робили в їдальнях – я взяла міцний пакет, переклала туди фарш і 20 разів кинула його об стіл. Після відбивання структура фаршу стала більш клейка. Пакет беріть міцний і дозуйте силу удару, щоб пакет не луснув і фарш з нього не вилетів.

Тепер в фарш необхідно додати сухарі.

Не раджу вам додавати магазинні сухарі. Вони можуть бути зі смаковими добавками і це зіпсує смак котлет.

Приготуйте їх самі. До того ж готуються вони простіше-простого.

Беру білий хліб, в краще батон. Нарізаю його на шматочки, перекладаю на деко і відправляю в духовку. Підсушую сухарі на невеликому вогні, час від часу перевертаючи їх, 20 хвилин.

Виймаю готові сухарики з духовки, даю їм охолонути і пропускаю через м’ясорубку. Все, сухарі готові.

Невелику частину сухарів необхідно відкласти в сторону. Вони підуть на панірування. А решту сухарі додаю в фарш.

Все добре перемішую. Фарш виходить дуже сухим і густим, тому вимішувати буде не просто. Але це обов’язково треба зробити.

Продовжуючи вимішувати – поступово додаю в фарш воду.

Дуже важливий нюанс: вода повинна бути крижана, щоб вона охолоджувала фарш.

Підливаю воду і вимішую, знову додаю воду і знову вимішую.

Води необхідно додати стільки, щоб консистенція фаршу стала м’яка і з неї можна було легко зліпити котлети. Не захоплюйтеся з водою, щоб її не виявилося занадто багато.

Ті самі котлети по 11 копійок. Поностальгуємо і згадаємо їх смак

Вимішую фарш в останній раз і відправляю його в холодильник мінімум на 40 хвилин, щоб він добре охолов.

Після того, як фарш охолов – дістаю його з холодильника, формую котлетки.

Нагріваю сковорідку з невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажую на ній котлети по 5 хвилин з кожного боку до красивої рум’яної скоринки.

Ті самі котлети по 11 копійок. Поностальгуємо і згадаємо їх смак

Після обсмажування перекладаю котлетки на деко і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Ті самі котлети по 11 копійок. Поностальгуємо і згадаємо їх смак

Поки котлети сидять в духовці накриваю на стіл і подаю їх відразу. Спробуйте, мені здається у мене вийшли ті самі котлети по 11 копійок.