Тільки не смійтеся: для чого досвідчені господині спочатку миють пельмені і тільки потім кидають в окріп
А ви знали, що пельмені треба мити перед варінням? Ні, не заради знищення мікробів – все набагато цікавіше. Ця хитрість, про яку майже ніхто не знає, допомагає впоратися з головною проблемою при варінні пельменів, коли тісто і начинка починають плавати окремо один від одного.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті
Як правильно мити пельмені
Відразу давайте визначимося: такий лайфхак можна застосувати тільки по відношенню до замороженого напівфабрикату.
Саме заморожені вироби мають властивість тріскатися, ледь опинившись в киплячій воді. Вода відразу починає проникати всередину виробів, від чого вони розвалюються – фарш залишає оболонку з тіста і починає плавати окремо по всій каструлі. У фіналі господиня виловлює незрозуміло що: м’ясо окремо, тісто окремо.
Щоб цього не траплялося, потрібно уникнути перепаду температури, саме він винен у тому, що тісто тріскається. Для цього перед тим як опускати заморожені вироби в каструлю з окропом, спочатку підійдіть до раковини і помийте їх холодною водою. А потім відразу кидайте в окріп.
Така дія допомагає не тільки довести тісто до кімнатної температури (перепад вже не буде таким різким), але і зробить його більш еластичним – це теж запобігає появі тріщин та вивалювання фаршу.