Тірамісу за 10 хвилин? Так, я вмію і Вас навчу готувати

Ніжний, смачний і легкий італійський десерт, який можна приготувати вдома на будь-яке свято. Я запропоную Вам простий і бюджетний рецепт цього популярного торта Тірамісу. За смаком мало чим відрізняється від класичного рецепту, але істотно заощаджує час. Десерт виходить вершковий, смачний і неймовірно легкий! До речі, готувати його досить просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Тірамісу за 10 хвилин

  • Печиво Савоярді — 250 гр.
  • Вершки 33% — 300 мл.
  • Сирна маса або Сир Маскарпоне — 400 гр.
  • Цукрова пудра або цукор — 100 гр.
  • Какао — 2-3 ст. л. (Для посипання)
  • Кава або какао — 200 мл.

Отже, давайте готувати. Тірамісу — це дуже популярний десерт, який традиційно готують з бісквітного печива (савоярді), кави, лікеру і маскарпоне. Але сьогодні я покажу Вам більш бюджетний варіант, який можна їсти діткам. До речі, печиво савоярді, яке також відомо, як «дамські пальчики», дуже м’яке і ніжне. Почнемо з того, що заваримо каву, а потім її потрібно добре остудити перед тим, як готувати.

Якщо не любите каву або готуєте десерт зовсім маленьким діткам, яким кава не бажана, замініть її на какао.

Приготуємо крем. У ємність виливаємо охолоджені жирні вершки, щоб добре збити до отримання м’якої щільної маси.

Збивати потрібно близько п’яти хвилин, все залежить від потужності Вашого міксера. У збиті вершки висипаємо цукрову пудру і знову все добре збиваємо. Для цього рецепта я буду використовувати сир пастоподібної текстури. До речі, можна використовувати маскарпоне.

Так смак буде більш вершковий і вишуканий, а текстура ніжніша. Насправді, у нас сьогодні бюджетна версія тортика, який підійде для чаювання в звичайний вихідний, тому використовуємо сир, тортик все одно вийде дуже смачним. Додаємо сир до вершків і знову добре все збиваємо.

Через пару хвилин крем готовий. Тепер візьміть будь-яку ємність, яка здасться вам відповідною для десерту. Вмочуємо бісквітне печиво (савоярді) в холодну каву, буквально на секунду, так як воно швидко вбирає рідину. Виймаємо і викладаємо в один шар.

Потім покриваємо шар кремом.

Таким чином продовжуємо чергувати шари.

Якщо Ви готуєте десерт для дорослих, то можна додати пару чайних ложок коньяку або лікеру в каву. Втім, з алкоголем десерт здобуває особливу витончену нотку, яка багатьом припаде до смаку. Десерт можна прикрасити какао або тертим шоколадом і відразу подавати, а можна охолодити в холодильнику пару годин.

Ніжність вершкового смаку … Насиченість шоколадних ноток … Бархатистість бісквітного печива … Насправді, рецепт настільки простий і універсальний, що легко адаптується як для дорослих, так і для дітей.

Тірамісу за 10 хвилин нікого не залишить байдужим. Головна рекомендація — готуйте відразу в подвійному обсязі, все одно буде мало!