Тісто для пельменів. Наша родина робить так уже 100 років, не менше, рецепт простий, дешевий, але дуже смачний!

Ой, у нас уся родина любить пельмені. Ми з мамою постійно на всіх їх ліпимо. Сьогодні хотіла рецептом тіста поділитись. Воно просте, його не складно робити.

За грошовими витратами копійки, в рази дешевше, ніж у магазинах купувати. І мені подобається, що з таким тістом пельмені легко защипуються. Воно еластичне та тримає форму. Прекрасно поводиться в заморозку, пельмені не розтріскуються. І воно не зовсім швидко вариться, а нарівні з м’ясом. У мене не буває такого, що тісто вже зварилося, а фарш ще сируватий.

Загалом ділюся секретом нашого класичного, сімейного тіста для пельменів.

Спочатку беру борошно, насипаю борошно гіркою висотою з долоню.

Можна це все на столі робити, але я лінуюся його мити, він у нас із грубого дерева, тому беру величезну чашку.

У гірку борошна вибиваю одне яйце, більше не потрібно, це не випічка (я так завжди зупиняю себе від надмірної щедрості)

Пів чайної ложки солі туди ж і склянка кип’яченої води, обов’язково кімнатної температури. Буде гаряча вода – тісто згорнеться. Холодна – втомишся замішувати.

І прямо в чашку опускаю руки і руками починаю все мішати. Якщо тісто рідке, висип зверху ще борошна. Не бійся, тісто її візьме, скільки потрібно.

Найголовніше це добре вимісити, до еластичності тіста, ось прямий до пишної шовковості.

Ліпити пельмені можна одразу, ми тісто не відлежуємо.Рецепт вдалий, вивірено роками та десятиліттями.

Не вдається скопіювати.