Той, хто придумав цей шедевр, заслуговує нагороду. Звичайна картопля виходить в два рази смачніше
Закусочний торт, сформований з картопляних млинців з начинкою з сиру, цибулі та свіжої зелені – це просто, оригінально, надзвичайно смачно і дуже ароматно. Така закуска відмінно підходить до шашликів на пікніку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- яйця, 2 шт;
- борошно, 5 ст.л;
- яйця варені, 3 шт;
- сирок плавлений, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- кріп і петрушка;
- цукор, 1.5 ч.л;
- сіль, 2 ч.л;
- оцет 9%, 2 ст.л;
- сметана і майонез по 4 ст.л;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Картоплю натираємо на дрібній тертці, солимо за смаком і перчимо.
Порада: можна натерти картоплю і залишити на час, щоб вона пустила сік, який потім зливається. При сухуватій картоплі, сік можна не зливати.
Вбиваємо в картопляну масу 2 яйця, додаємо борошно і вимішуємо до однорідності.
Змащуємо сковорідку олією і випікаємо тонкі картопляні млинці. Охолоджуємо їх.
Ріжемо цибулю дрібним кубиком, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом і теплою водою (одну чайну ложку солі, півтори чайні ложки цукру, дві столові ложки оцту).
Перемішуємо масу і залишаємо маринуватися поки маса не стане холодною.
Варені яйця натираємо на тертці разом з сирками, змішуємо з нарізаною зеленню.
Зціджуємо і віджимаємо цибулю.
Формуємо торт, змащуючи кожен млинець сметаною або майонезом.
Викладаємо цибулю, посипаємо зеленню і яйцями з сиром.
Накриваємо млинцем і знову все повторюємо.
Збираємо весь торт, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник охолонути.
Такий апетитний закусочний тортик можна ще й прикрасити за смаком і подавати на святковий стіл.