ТОП-20 смачних начинок для млинців. Збережи цю добірку! Стане в нагоді!

Пропонуємо Вам 20 рецептів різних начинок для млинців, які Ви зможете приготуати вдома.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Жмття

1. Начинка з яєць

Готується швидко — смакує добре.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • зелена цибуля — 50 гр;
  • кріп — приблизно 10 гр;
  • сіль (по особистому смаку).

Приготування:

Потрібно відварити яйця, почистити їх, подрібнити через терку. Далі, обсмажити цибулю, додати кріп, присолити, перемішати та можна загортати у млинці.

2. Начинка із сиром

Класичний варіант, який смакує і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • сир — 1/2 кг;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • родзинки — 50 гр.

Приготування:

Змішуємо сир та яєчний жовток, перетираємо всю суміш із цукром. Потім додаємо родзинки, щоб вони були м`якими, попередньо, їх слід замочити в окропі (приблизно на годину). Все, начинка готова, можна начиняти млинці.

3. Куряча начинка для млинців

Такий варіант смакує майже усім, а приготування займає не багато часу.

Інгредієнти:

  • грудка куряча — 1 шт.;
  • кріп — 10 гр;
  • варені яйця — 2 шт.;
  • сіль, перець (на смак).

Курячу грудку потрібно відварити, перекрутити (можна дуже дрібненько пошматувати), Додати нарізаний маленькими шматочками кріп, натерті на велику терку яйця, посолити, додати чорного перцю, замішати. Можна починати загортання в млинці.

4. Начинка з грибів

Корисна, смачна начинка, яка підійде до постного столу та не тільки.

Інгредієнти:

  • гриби — 500 гр;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • сіль, перець (за смаком).

Приготування:

Спочатку обсмажити гриби та цибулю, в процесі смаження підсолити та додати чорного перцю. Трішки почекати, доки начинка охолонить та почати викладати її на млинці. Дуже смакує така страва зі сметаною.

5. Начинка з ковбасою “варена”

Рецепт смачний, не займе багато часу та грошей.

Інгредієнти:

  • ковбаса “варена” — 200 гр;
  • гірчиця — 0,5 чайної ложки;
  • сметана — 50 гр;
  • сир твердий — 100 гр.

Приготування:

Потрібно ковбасу подрібнити через м`ясорубку, сир натерти (краще на великій терці). Далі додати гірчицю та сметану, все ретельно змішати. Все, можна починати загортати в млинці, смачного.

6. Начинка з печінки

Для цього рецепту можна використовувати печинку свинячу, яловичу та навіть курячу. В будь-якому разі буде смачно.

Інгредієнти:

  • печінка — 500 гр;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • сіль, перець (за особистим смаком).
  • Приготування:

Обсмажити печінку з цибулею (достатньо 2 шт. середнього розміру) та морквою. Яйця натерти (бажано на великій терці), все змішати, підсолити, поперчити (це вже на свій смак). Викласти начинку на млинці, подавати можна зі сметаною або майонезом.

7. М`ясна начинка

М`ясо вибирайте на свій розсуд. Головне, щоб було свіже та смакувало.

Інгредієнти:

  • м`ясний фарш — 500 гр;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт. середнього розміру;
  • сіль, перець (до смаку).

Приготування:

Обсмажуєте фарш разом із цибулею. В процесі смаження додається сіль, перець. Після того, як начинка трішки охолонить, викладаєте її на млинці. По бажанню, можна подавати до столу з майонезом та сметаною.

8. Сирно-шинкова начинка

Це дуже смачна начинка, яка готується легко та швидко.

Інгредієнти:

  • шинка — 300 гр;
  • сир твердий — 150 гр;
  • яйця — 2-3 шт.;
  • сіль (за смаком).

Приготування:

Спочатку шинку нарізаємо соломкою. Далі, варені яйця та сир натираємо на терці (бажано на великій її частині), все змішуємо, якщо потрібно, солимо. Загортаємо у млинці та подаємо до столу.

9. Начинка з курагою

Це гарна начинка для солодких млинців, можна сказати що це смаковитий десерт.

Інгредієнти:

  • сир — 300 гр;
  • курага — 100 гр;
  • цукор — 1 столова ложка.

Приготування:

Сир та, дуже ретельно, подрібнену курагу змішуємо разом. Додаємо до них цукор, ще раз все перемішуємо. Тепер починаємо викладати на млинці. Подавати до столу можна як основну страву або десерт.

10. Начинка з яловичини (відвареної)

Смачний рецепт до вашого столу.

Інгредієнти:

  • яловичина — 500 гр;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вершкове масло — 20 гр;
  • сіль (до смаку).

Приготування:

Спочатку потрібно відварити яловичину, потім дати їй охолонути та перекрутити на м`ясорубці. Цибулю нарізаємо кубиками та смажимо на маслі (вершковому). Потім все змішуємо, додаємо солі та загортаємо у млинці. Смачного всім.

11. Начинка зі згущеним молоком

Для приготування такої начинки підійде як варене, так і рідке згущене молоко. Млинці можна поливати зверху або змазувати зсередини та потім загортати.

12. Начинка з червоної риби

Для приготування такої страви підійде плавлений сир “вершковий” та червона риба (сьомга/форель) слабосолона.

Для приготування достатньо дрібними шматочками нарізати рибу, перемішати її з натертим на терці сиром та загорнути все це у млинці. Можна додати ще й зелені, буде дуже смачно.

13. Начинка для млинців з цукровою пудрою

В склад входить лише цукрова пудра. ЇЇ можна зробити самому або придбати у магазині. Цукровою пудрою можна посипати увесь млинець або тільки його частину, наприклад, зробити трафарет у вигляді улюбленої фігурки та відобразити його на млинцях. Буде не тільки смачно, але і гарно.

14. Рисова начинка з фаршем

Для приготування страви потрібно дрібно нарізати цибулю, обсмажити її разом з фаршем на рафінованій олії (обов`язково слідкуйте, щоб увесь сік випарувався).

Паралельно відварюєте рис, потім додаєте до нього смажений фарш з цибулею, старанно все перемішуєте, підсолюєте (якщо подобається, можна поперчити). Все, можна начиняти млинці та подавати їх до столу, смачного.

15. Карамельна начинка

Легко готується, можна включати в десертні страви.

Інгредієнти:

  • цукор — 4 ст. ложки;
  • вода — 0,5 л;
  • ваніль — 0,5 гр.

Приготування:

Потрібно розтопити в сковорідці цукор, додати до нього води, ванілі та варити все це до моменту, коли колір суміші стане світло-коричневим. Все, карамель готова, тепер можна поливати млинці.

16. Яблучно-горіхова начинка

Таку начинку готувати не важко, вона сподобається багатьом.

Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі — 2 шт.;
  • волоські горіхи — 1 столова ложка;
  • цукор — 1-2 столові ложки;
  • кориця — потрібна щіпка.

Приготування:

Треба натерти яблука, змішати їх з горіхами (подрібненими заздалегідь). Потім додати цукор, корицю та все, начинка для млинців вже готова.

17. Сирна начинка

Дуже смачна начинка з пікантною гостринкою.

Інгредієнти:

  • сир твердий — 250 гр;
  • часник — 2-3 зубочка;
  • морква — 1 шт.;
  • сметана/майонез — за смаком.

Приготування:

Сир натерти на велику терку, моркву — на дрібну. Розчавити декілька зубочків часнику, змішати все це з майонезом або сметаною. Загорнути в млинці та подати до столу.

18. Начинка з чорносливом та вершками

Підходить для млинців повсякденних та святкових.

Інгредієнти:

  • чорнослив — 200гр;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • кориця — 1 гр;
  • вершки — 50 гр.

Приготування:

Треба спочатку залити чорнослив окропом, так він швидко пом`якшиться та через 10 хвилин його можна буде легко подрібнити. Додати вершки, цукор, корицю — все змішати. Загорнути у млинці, подати до столу.

19. Начинка бананово-вершкова

Смакуватиме діточкам та дорослим, на сніданок та на вечерю.

Інгредієнти:

  • банан — 3 шт.;
  • вершки — 50 гр (або 3 столові ложки).

Приготування:

Банани почистити, подрібнити та разом з вершками збити блендером, до утворення однорідної маси. Намастити начинкою млинці та починати куштувати, смачного всім.

20. Начинка з чорниці

Дуже корисна та споживна страва, яка сподобається.

Інгредієнти:

  • сир — 200 гр;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • сметана — 1 столова ложка;
  • чорниці — 200 гр.

Приготування:

Чорниці — подрібнити, сир — розім`яти, додати сметану та цукор. Все змішати та збити в блендері (можна скористатися вінчиком) до однорідної маси. Загорнути начинку в млинці та починати куштувати.

Не вдається скопіювати.