Торт “Фантазія” — швидкий і простий десерт до чаю
Порадувати близьких у вихідний день можна дивовижною випічкою. І подати до чаю смачний і простий торт “Фантазія”. Для його приготування використовуються досить звичайні продукти. А от смак ласощів просто дивовижний. До речі, такий тортик можна і на святковий стіл поставити. Гості будуть від нього в захваті!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти для тіста:
- 240 грамів пшеничного борошна
- 2 курячих яйця
- 280 грамів кефіру
- 1 чайна ложка соди
- 30 мл рослинної олії
- 30 грамів какао-порошку
- 200 грамів цукру
Для крему:
- 500 мілілітрів молока
- 180 грамів цукру
- 10 грамів ванільного цукру
- 2 курячих яйця
- 50 грамів пшеничного борошна
- 150 грамів вершкового масла
Починаємо приготування:
- У миску вливаємо кефір, кладемо соду, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб почалася реакція.
- Додаємо в кефір курячі яйця, рослину олію і цукор. Все знову перемішуємо вінчиком.
- У рідку масу просіваємо пшеничне борошно і какао-порошок. Все акуратно перемішуємо.
- Беремо форму для випічки, застеляємо пергаментним папером і виливаємо підготовлене тісто. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 35-40 хвилин. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо.
- У каструлю насипаємо цукор, ванільний цукор і борошно, перемішуємо. У суміш додаємо курячі яйця і ще раз перемішуємо. Потім вливаємо половину молока і ще раз перемішуємо.
- Каструлю ставимо на плиту і доводимо до гарячого стану. Потім вливаємо решту молока і постійно помішуючи варимо крем до загустіння. Потім знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло і перемішуємо.
- Готовий крем перекладаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо до повного охолодження.
- У бісквіта зрізаємо верхівку. А сам корж розрізаємо на 2 частини і збираємо торт. На блюдо кладемо перший корж і викладаємо на нього 2/3 частини крему. Накриваємо другим коржем і викладаємо крем, що залишився. Змащуємо ним верх і боки тортика. А потім кришимо верхівку, що залишилася до стану крихти і прикрашаємо нею боки і верхню частину. За бажанням зверху тортик можна прикрасити горіхами. Готовий торт можна відразу ж подавати до столу.
Приємного апетиту.