Торт на кефірі Фантазія. Ніжний десерт на заварному кремі
Торт на кефірі Фантазія вийде неймовірно ніжним і смачним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Тісто:
- Кефір – 280 грам
- Борошно – 240 грам
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 200 грам
- Какао – 30 гр. грам
- Сода – 1 чайна ложка
- Соняшникова олія – 30 грам
Крем:
- Борошно – 50 грам
- Молоко – 500 мілілітрів
- Цукор – 180 грам
- Яйця – 2 штуки
- Вершкове масло – 150 грам
- Ванілін – 10 грам
Покроковий процес приготування:
Змішайте кефір з содою, залиште на дві хвилини, потім додайте яйця, цукор, олію і перемішайте.
Всипте в масу просіяне борошно, перемішайте до однорідності, потім додайте какао.
Застелите форму для випікання пергаментом і вилийте тісто. Випікайте 30-35 хвилин при 180 градусах.
Приготуйте крем: змішайте цукор з ваніліном, борошном і яйцями, віночком перемішайте і додайте половину молока. Поставте на вогонь, прогрійте і додайте другу частину молока. Варіть, постійно помішуючи, до кипіння не доводьте.
Викладіть в крем розм’якшене вершкове масло і залиште охолоджуватись.
У коржа зріжте верхню шапочку, сам корж розріжте на дві частини.
Сформуйте торт, коржі змастіть кремом, обмажте по бокам. Верхню частину подрібніть блендером і посипте торт крихтою, можете прикрасити горіхами.