Торт «Наполеон» по-новому. Нереально смачний

Торт для тих хто любить торт Золотий ключик або Київський торт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Цей торт ще називають ще «Афганський Наполеон».Тісто:

  • Борошно 550 г
  • розпушувач 1,5 чайні ложки
  • Маргарин (можна масло) 300 г
  • Сметана 200 г
  • Жовтки 6 шт

Прошарок безе:

  • Білки 6 шт
  • Цукор 270 г
  • Волоський горіх 200 г

Крем:

  • Вершкове масло 500 г
  • Згущене молоко варене 1 банка
  • Згущене молоко свіжа 1 банка

Приготування:

Додаємо 1,5 чайної ложечки розпушувача на борошно і перемішуємо.

В окрему ємність кладемо більшу частину борошна і перетираємо разом з маслом або маргарином. Після додаємо решту борошна і перетираємо руками в однорідну масу.

Збиваємо шість жовтків вінчиком і додаємо сметану, збиваємо вінчиком до однорідної, рідкої маси. Отриману рідину додаємо в борошно і збираємо все тісто в грудочку.

Отримане тісто-грудочку стягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на пів години.

Поки тісто відпочиває в холодильнику, збиваємо в блендері / міксері 6 білків, до стійких піків, вінчик продовжує працювати на середній швидкості, а ми по чуть-чуть додаємо цукор. Збивати до густої маси.

Волоські горіхи дрібнимр в блендері, до стану крихти і з’єднуємо з білковою масою і перемішуємо.

Готове тісто дістаємо з холодильника, вимішуємо його в середню ковбаску і ділимо на 7 рівних частин. Кожну з частин розгортаємо в корж відразу на пергаментному папері. Після готові коржі вирізаємо за допомогою кришки або формочки в 23 см. З залишків тіста, вийде ще один 8 корж.

6 коржів змащуємо білковим прошарком і випікаємо по 20 хвилин в духовці розігрітій до 180 С.

Поки печуться коржі приготуємо крем.

Збиваємо вершкове масло до однорідної маси, після додаємо варене згущене молоко такої ж температури як і масло, збиваємо і додаємо звичайне згущене молоко, продовжуючи збивати.

Коли всі коржі готові і охололи збираємо торт.

На дно, де будемо його збирати, трохи змащуємо кремом.

Кладемо перший корж і перемащуємо його кремом.

І так збираємо весь торт.

Самим останнім кладемо корж без безе, трохи придавлюємо і змащуємо боки і верх кремом.

Останній корж (із залишків) дрібнимо в крихту і прикрашаємо боки торта.

Готовий торт залишаємо просочуватися на столі на цілу ніч.

Смачного!