Торт «Негр в піні» — справжня смакота для любителів солоденького
Соковитий торт з варенням «Негр в піні» є улюбленим десертом багатьох любителів солоденького.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Смачніше всього його готувати з абрикосовим або сливовим варенням: але, в принципі, підійде будь кисленьке варення або джем. Ми пропонуємо змінити класичний рецепт: додати розпушувач, коньяк і горіхи.
Здається, що так смачніше: але їх можна і не додавати. Торт з варенням виходить дуже рихлим (завдяки коньяку), соковитим, дивовижно м’яким і ароматним.
Інгредієнти
- кефір — 1 стакан;
- варення — 1 стакан;
- яйця — 2 шт;
- цукровий пісок — 50-200 грам ;
- борошно — 2 склянки (об’ємом 250 мл);
- харчова сода — 1 столова ложка (чи одна чайна ложка соди + дві чайних ложки розпушувача);
- коньяк — 1 столова ложка (за бажанням);
- ванілін;
- жменя будь-яких горіхів.
Для крему
- сметана — 500 г.
- цукор — 1 склянка.
Для посипання
- жменя будь-яких горіхів.
Покроковий процес приготування
- Коньяк ви можете не додавати, але він робить пиріг ще більш соковитим і пухким.
- У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо до густоти міксером або вінчиком.
- Додаємо варення, коньяк і вливаємо кефір. Розмішуємо все вінчиком або міксером до однорідності.
- В окремий посуд просіваємо борошно пшеничне, змішуємо з содою і розпушувачем (таке поєднання краще, ніж просто харчова сода).
- Потім борошно частинами всипаємо в рідкі інгредієнти, кожен раз добре перемішуючи.
- В останню чергу додаємо жменю будь-яких горіхів, заздалегідь обсмажених протягом 10 хвилин на сухій сковороді й подрібнених.
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером (а можна просто змастити олією) і виливаємо все тісто.
- Відправляємо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30-45 хвилин: все залежить від висоти вашого пирога.
- Готовність перевіряємо, як зазвичай: дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Пиріг відразу виймаємо з форми, перекладаємо на чистий рушник і даємо повністю охолонути. Готовий остиглий корж розрізаємо навпіл.
- Тепер залишилося зробити крем. Для цього збиваємо сметану, повільно додаючи цукор, до утворення пишної маси.
- Коржі потрібно змастити кремом. Спочатку промазуємо всередині, потім боки й верх.
- Після цього верх пирога посипаємо горішками.
Приємного апетиту!