Торт Подарунковий. Смак дитинства на вашому столі

Ось Вам рецепт смачного торта.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Бісквіт:

  • Борошно – 120 грам
  • Ванілін – дрібка
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 120 грам

Крем Шарлотт:

  • Молоко – 80 мілілітрів
  • Яйця – 1 штука
  • Вершкове масло – 150 грам
  • Цукор – 125 грам

Для просочення:

  • Гаряча вода – 110 мілілітрів
  • Цукор – 100 грам

Для обсипання:

  • Арахіс – 120 грам

Покроковий процес приготування:

Приготуйте бісквіт. Збийте білки з половиною цукру до м’яких піків.

Збийте з ванільною есенцією і цукром, жовтки що залишився до білого.

Білки з’єднайте з жовтками. Поступово просіваючи борошно і замішайте легке тісто.

Мішайте максимально акуратно, щоб з тіста якомога менше повітря видавити.

Тісто покладіть в застелену пергаментом форму.

Випікайте близько 35 хвилин в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Вийміть готовий корж з духовки і 15 хвилин дайте постояти в формі.

Після вийміть з форми і охолодіть повністю.

Розріжте на 2 коржі. Дайте вистоятися добу за бажанням.

Для просочення з гарячою водою з’єднайте цукор і розмішайте до розчинення.

Для крему з цукром з’єднайте яйце і розмішайте, додайте молоко.

Перемішайте віночком і поставте на невеликий вогонь. Постійно помішуючи варіть до загустіння.

Слідкуйте, щоб не перегрівся крем, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.

Остудіть повністю, накривши поверхню сиропу плівкою, щоб на ньому не утворилася скоринка.

Міксером збийте вершкове масло до кремоподібного стану.

Не припиняючи збивати, поступово, по одній ложці додайте сироп, добре збиваючи після кожного додавання.

На сковорідці або в духовці підсмажте арахіс. Не дуже дрібно наріжте ножем.

Зберіть торт. Просочіть коржі цукровим сиропом. ¾ крему викладіть на нижній корж і разравняйте.

Накрийте другим коржем. Верх і боки обмажте кремом. З усіх боків обсипте нарізаним арахісом.

На 4-5 годин поставте в холодильник і подайте.

Не вдається скопіювати.