Торт «Пташине молоко» за старовинним рецептом. Справжня досконалість смаку
Торт «Пташине молоко» завжди користувався підвищеним попитом в магазинах та й домашній варіант – це один з найулюбленіших святкових десертів у багатьох сім’ях. Любов торт завоював своїм ніжним і м’яким смаком, красивим зовнішнім виглядом, так і, в принципі, не дуже важким процесом готування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- склянка муки;
- жовтки, 7 шт;
- цукор, половина склянки;
- вершкове масло або маргарин для випічки, 100 г;
- ванілін, щіпка;
- сода, гашене оцтом, 1 ч.л
Для приготування суфле потрібні такі інгредієнти:
- білки, 7 шт;
- цукор, 1 стакан;
- вершкове масло, 170 г;
- желатин, пачка 20 г;
- згущене молоко, 250 г;
- лимонна кислота, на кінчику ножа.
Щоб приготувати глазур потрібні:
- вершки або жирна домашня сметана, 180 г;
- масло вершкове. 30 г;
- чорний шоколад, 150 г.
Відокремлюємо білки від жовтків: білки ставимо для охолодження в холодильник, а жовтки збиваємо разом з цукром і ваніліном. Коли вийде біла і стійка піна, введіть розм’якшене вершкове масло.
Борошно змішати з розпушувачем. У тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу соду, погашену оцтом, тоді вводите її в тісто. Замішуємо тісто зі збитими жовтками і маслом.
Духовку нагріваємо до 170 градусів. Тісто викладаємо у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом. Печемо коржі хвилин 20. Перевірте готовність тесту шпажкою і якщо корж готовий, виймаємо його і охолоджуємо.
У склянці води кімнатної температури, розводимо желатин і залишаємо, поки він хороший не набубнявіє.
Набряклий желатин переливаємо в каструльку і ставимо на слабкий вогонь, додаємо цукор (125 г). Масу варимо, але не доводимо до кипіння, охолодити.
Охолоджені білки збиваємо до стійкої піни, і, не зупиняючи міксер, вводимо цукор (125 г), лимонну кислоту і ванілін. Добре все змішайте і влийте желатинову масу, яка повинна бути трохи теплою. Міксер ставимо на мінімум і вводимо в суфле масляний крем.
Корж розрізаємо на два пласти. Один кладемо в форму для випікання (якою користувалися), зверху викладаємо суфле, накриваємо другим шаром коржа. Ставимо торт охолоджуватися на 2 – 2.5 години.
Для глазурі змішуємо в каструлі вершки або сметану з цукром, шматками шоколаду і маслом. Масу перемішуємо до однорідності, доводимо до кипіння і знімаємо ємність з плити. Охолоджуємо до просто гарячої температури, поливаємо торт і обмазуємо краї. Ставимо ласощі назад в холодильник на 1 – 1.5 години. Можна додатково прикрасити по своєму смаку.