Торт Сметанник без випічки. Ніжний, легкий і шалено смачний
Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний і ніжний сметанний торт – десерт. Духовка нам сьогодні не буде потрібна, сметанник готується без випічки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Готується просто, швидко, треба буде тільки почекати, щоб крем стабілізувався.
Він настільки ніжний, що можна сказати, він просто тане в роті! Смачний і сам по собі, а так само відмінно поєднується з різними ягодами. Полуницею, малиною, чорницею.
Необхідні продукти:
Основа
- 300 грам пісочного шоколадного печива
- 120 грам вершкового масла
- 1 ст. ложка молока
Крем
- 400 грам сметани
- 2 яйця
- 150 грам (7,5 ст. ложок без верху) цукру
- 50 грам (2,5 ст. ложки без верху) пшеничного борошна
- 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
- 100 грам вершкового масла
Як приготувати торт Сметанник
Для приготування крему, нам знадобиться 100 грамів м’якого вершкового масла, кімнатної температури. Заздалегідь дістаньте його з холодильника.
У каструлю висипаємо 150 грамів або 7,5 ст. ложок без верху цукру і 50 грамів або 2,5 ст. ложки без верху пшеничного борошна. Перемішуємо і додаємо 2 яйця.
Добре перемішуємо все віночком, до однорідного стану.
Додаємо 400 грамів сметани, у мене сметана жирністю 20%.
Перемішуємо до однорідного стану і ставимо варитися на плиту.
Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою.
Коли маса починає згущуватися, міняємо лопатку на віночок, робимо вогонь мінімальний, і постійно помішуючи, доводимо масу до закипання.
Закипілу масу, постійно перемішуючи, проварюємо на маленькому вогні приблизно 1-2 хвилини.
Готова заварювана основа, по консистенції повинна бути, як пудинг.
Знімаємо каструлю з вогню, і ставимо в миску з крижаною водою.
Перемішуючи, охолоджуємо до кімнатної температури.
Далі накриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо на столі.
Приготуємо основу для сметанника.
300 грамів пісочного шоколадного печива треба подрібнити в крихту.
Найшвидший варіант, подрібнити його в блендері. Якщо блендера немає, то можна скласти печива в пакет і розкачати їх качалкою.
У подрібнену крихту виливаємо 120 грамів розтопленого вершкового масла.
Все ретельно перемішуємо.
Крихітка має добре пресуватися, і легко розсипатися назад.
Треба дивитися по своєму печиву. Якщо, спресувавши крихту в грудку, вона не тримає форму, то можна додати 1 ст. ложку молока.
І перемішати до однорідного стану.
Дивіться за печивом, можливо, вам не потрібно додавати молоко.
Або навпаки, може знадобитися не одна, а 2 ст. ложки молока.
Відкладаємо 1/3 частину крихти, її ми будемо використовувати для обсипання сметанника зверху.
Частину, що залишилася крихту висипаємо в форму, розрівнюємо і сформуємо бортики.
Краї пресуємо ложкою, добре притискаємо бортики до форми. Дно трамбуємо склянкою. Це буде наша основа
Прибираємо основу в холодильник і доробимо крем.
До 100 грамам м’якого вершкового масла, кімнатної температури, додаємо 10 грамів або 2 ч. ложки ванільного цукру. Збиваємо на максимальних обертах міксера приблизно 2-3 хвилини.
Добре збите вершкове масло повинно стати світлим і повітряним.
Заварну основу теж зб’ємо міксером, щоб вона стала повітряною.
Заварна основа, як і масло, повинна бути кімнатної температури.
Додаємо в масло половину заварної основи, збиваємо на максимальних обертах міксера до однорідного стану.
Додаємо решту заварної основи і збиваємо до однорідного, повітряного стану.
Виходить ніжний і повітряний сметанний крем.
Перекладаємо весь крем в форму, рівномірно розрівнюємо. І посипаємо відкладеної крихтою зверху.
Спочатку я обсипають краї, і лопаткою злегка притискаю крихту до крему. А потім посипаю крихтою зверху.
Накриваємо сметанник харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник стабілізуватися на 5-6 годин, я зазвичай прибираю на ніч.
Після стабілізації дістаємо з холодильника. Знімаємо форму і плівку. Смачного!