Торт “Спартак” на сковороді. Від печеного не відрізниш!
Хочу поділитися з вами рецептом приготування торта, коржі якого можна зробити просто на сковороді. Швидкий рецепт «Спартака», який вам точно сподобається!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Тісто:
- 1 яйце+1 жовток
- 120 г цукру
- 65 г масла
- щіпка солі
- 30 г какао
- 2 ст. л. меду
- 1 ч. л. соди без гірки
- 250 г борошна
Крем:
- 800 г сметани
- 100 г цукрової пудри
- 2 пачки загущувача сметани
Діаметр торта 18 см
Приготування:
В глибоку каструлю збийте яйця, потім додайте сюди розтоплене вершкове масло, сіль, цукор, мед та какао. Змішайте всі інгредієнти до однорідності за допомогою вінчика. Потім помістити на вогонь й нагрівати суміш, але при цьому не кип’ятити. Зняти з вогню й додати до гарячої суміші ще соду, перемішати все вінчиком. Залишити остигати.
Потім сюди додати ще борошно порційно й замісити тісто. Воно має бути м’яким й злегка липнути до рук. Потім розділити тісто на 8 частин й зробити з них кулі. Загорнути в харчову плівку й помістити в холодильник на 40 хвилин.
Потім виймаємо тісто, розкачуємо в тонкий корж, й вирізаємо круг діаметром 18 см. Далі за допомогою вилки потрібно проколоти всю поверхню пласту. Помістити корж на розпечену суху сковороду й готувати 2 хвилини з однієї сторони, а потім ще 30 секунд — з іншої. З такої кількості тіста в мене вийшло 10 коржів.
Коли коржі остигнуть готуємо крем:
Для цього потрібно міксером збити сметану зі згущувачем та цукровою пудрою. Потім перемастити коржі — достатньо 2 ст. л. крему на один шар. Помістити в холодильник для просочення та прикрасити за бажанням.
Смачного!