Торт «Три склянки»: перемішую ложкою і в духовку
Сьогодні хочу поділиться рецептом торта «Три склянки». Дуже простий в приготування, але при цьому дуже смачний. Інгредієнти для такого тортика завжди знайдуться в холодильнику, коржі виходять вологими не вимагають просочення.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- яйця – 1шт
- кефір (йогурт або ряжанка) – 1 ст. (250мл)
- борошно – 1 ст. (160г)
- цукор – 1 ст (200г)
- какао порошок – 2 ст.л. (30гр)
- сода – 1 ч.л. (Сік лимона по потребі)
- соняшникова олія – 3 ст.л.
Для крему:
- сметана – 500 г
- цукрова пудра – 2-3 ст.л. (Або за смаком)
- грецькі горіхи – за смаком
Як приготувати торт «Три склянки»
Для вимірювання беремо будь-яку склянку, у мене об’ємом 250 мл. Беремо будь-яку кисло молочку, яка є в холодильнику, кефір, ряжанка у мене сьогодні йогурт 1 склянка.
Додаємо 1 ч.л. соди, щоб бути впевненою що сода погасилася я додаю трохи соку лимона. Маса повинна почати піниться, перемішуємо і відставляємо в сторону.
В іншу миску розбиваємо 1 яйце, додаємо склянку цукру, дрібку солі і перемішуємо, тепер вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. Додаємо 1 склянку борошна і 2 ст.л. какао порошку.
Перемішуємо і додаємо 3 ст.л. олії. Тісто готове.
Форму діаметром 20 см змащуємо олією, переливаємо тісто і розрівнюємо.
Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Витягуємо з форми і даємо охолонути.
Зрізаємо нерівності і ділимо корж на 3 коржі, спочатку робимо надрізи ножем, потім ріжемо за допомогою нитки.
Приготуємо крем, у мене сметана магазинна жирністю 20% 500 грам, додаємо цукрову пудру до смаку, я не люблю сильно солодко тому додаю 2 -3 ст.л. ложки.
Так як сметана магазинна, щоб крем не був рідким не можна збивати його міксером, а потрібно тільки перемішати злегка віночком, до розчинення цукрової пудри.
Збираємо торт, змащуємо кремом перший корж, потім посипаємо нарізаними горішками за бажанням, у мене грецькі горіхи, попередньо обсмажені на сковорідці.
Кладемо 2 корж змащеною стороною вниз, змащуємо зверху кремом і посипаємо горішками, кладемо третій корж, змащуємо боки і верх торта.
Обрізки подрібнюємо блендером і посипаємо боки тортика, верх посипаю какао порошком і січеними горішками. Даємо тортику трохи просочитися і можна розрізати і подавати до чаю.
Соковитий, ніжний і звичайно ж дуже смачний.