Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно

Один з найпростіших рецептів, за допомогою якого готується дуже простий десерт з улюбленим з дитинства смаком і ароматом пломбіру. Такий десерт виходить завжди і у всіх.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 250 г;
  • масло вершкове, 130 г;
  • цукор, 70 г;
  • яйця, 2 шт;
  • сметана жирна, 500 г;
  • цукор, 150 г;
  • крохмаль кукурудзяний або звичайний, 2 ст.л;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове, 50 г.

Процес приготування торта

Сильно охолоджене вершкове масло натираємо на тертці в просіяне борошно, додаю цукор і перетираємо всю масу в крихту.

Розігріваємо сковорідку, висипаємо крихту, висушуємо її, постійно перемішуючи.

Коли ви побачите, що крихта вся стала золотистою і рум’яною, знімаємо з вогню і висипаємо на тарілку, охолодити.

Порада: щоб крихта не злиплась, періодично перемішуйте її.

Змішуємо сметану, яйця, крохмаль, цукор, ванілін до однорідності.

Варимо крем до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи.

Додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.

Торт формуємо в кільці, встановленому на тарілці.

Викладаємо шар крихти, трохи ущільнюємо і змащуємо кремом.

Таким чином збираємо весь торт, чергуючи шари крихти і крему.

Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.

Прибираємо кільце і подаємо м’який і ніжний торт до столу. За бажанням можна ще й прикрасити.

Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно