Тришаровий пиріг, фірмовий десерт моєї бабусі
Цей рецепт пирога передається в нашій родині з покоління в покоління. Дуже смачний, незвичайний на вигляд, ароматний і корисний! Всі, хто просив рецепт, спробувавши залишалися задоволені.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Сподіваюся і вам сподобається цей пиріг і стане одним з улюблених десертів. Таким не соромно і гостей в свято почастувати і просто приготувати в повсякденному житті.
Необхідні продукти:
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Сіль і сода – по дрібці
- Молоко (можна замінити водою) – 90 мл
- Цукор – 90 гр
- Масло – 180 гр (пачка).
Для начинки нам знадобиться:
- Чорнослив і курага по 180 гр
- Лимон – 3 шт невеликого розміру або 2 великих
- Цукор – 10 столових ложок.
Як приготувати тришаровий пиріг
Розтираємо до отримання крихти борошно з маслом. І 2 столових ложки маси відкладаємо для обсипання.
Додаємо сіль, цукор і розпушувач (або соду, як в нашому випадку).
Вливаємо молоко і замішуємо тісто до м’якого еластичного стану.
Кожен вид начинки збиваємо в блендері в окрему ємність. Спочатку курагу, потім чорнослив, а потім лимон. До кожного виду начинки додайте по 3 чайних ложки цукру. І добре перемішайте.
Тісто розділяємо на частини. Перша частина повинна бути більше за всіх інших чуть-чуть.
Розкачуємо тісто, починаючи з більшого шматка. Викладаємо його на дно форми для випічки. Попередньо її змастіть вершковим маслом.
Кладемо перший вид начинки з чорносливу.
Потім другий пласт тіста і викладаємо рівномірно на тісто курагу.
Третя частина тіста – лимонна начинка зверху.
Завершальним шаром нашого десерту буде борошняна крихта.
Випікаємо 45 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!