Тушкуємо рибу в капусті. Навіть проста риба починає танути в роті, а гарнір до страви придумувати вже не потрібно
Капуста виробляє на рибу воістину чарівний ефект. Навіть звичайнісінька риба, яка виходить при смаженні сухуватою, при гасінні або запіканні з капустою стає дивно ніжною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
При готовке з капустою, остання виконує роль подушки, яка захищає рибу від прямого контакту зі сковородою жаром, і насичує філе паром від вологи, адже її в капусті дуже багато. Навіть якщо взяти скумбрію або минтай, вони завжди виходять напрочуд соковитими і ніколи не підгорять.
Отже, для готування нам знадобиться приблизно 500 грамів очищеної риби, і на це кількість ми візьмемо качан капусти. Для смаку додаємо трохи інших інгредієнтів — морква, ріпчаста цибуля, сік лимона і томатну пасту.
Спочатку замаринуймо рибу — ріжемо порційно, солимо, перчимо і додаємо лимонний сік.
Капусту шаткуємо соломкою, цибулю ріжемо дрібно, а морква трьом на тертці. Якщо хочеться погостріше, потім можна додати трохи нарізаного пекучого перцю.
Починаємо гасити капусту. Спочатку запускаємо на сковороду в олію цибулю, а як він стане золотистим, морква. Після 2-3 хвилин гасіння моркви, додаємо капусту і все перемішуємо. На завершення ложка томатної пасти, знову перемішуємо і тушкуємо вже до готовності капусти.
Як тільки капуста готова, виймаємо з сковороди половину капусти, розрівнюємо і викладаємо рибу. Зверху повертаємо вийняту капусту і ставимо сковороду тепер уже в духовку.
30 хвилин на 180 градусах, і наша риба готова!
Виходить неймовірно соковито, а найголовніше — ніякої гарнір до такої страви не потрібно!