Твердий сир за цим рецептом значно смачніший за магазинний
В кожного в холодильнику є твердий сир який ми постійно купуємо в магазині, але який сенс ходити за ним в магазин, якщо можна приготувати вдома в рази смачніше.
Необхідні інгредієнти:
- молоко – 1 л (краще домашнє)
- сир – 500 г (краще домашній)
- яйце – 1 шт
- сіль – 1 ч л
- сода – 1 ч л
- вершкове масло – 50 г
Насправді рецепт дуже простий. Беремо молоко переливажмо у глибоку каструлю і ставимо на плиту ждемо поки закипить. Далі додаємо весь сир і на середньому вогні варимо хвилин 4-5.
Відкидаємо сирний згусток на друшляк і ждеемо поки стече. Після чого переносимо заготовку в чисту миску і додаємо туди вершкове масло, яйце, сіль та соду. Далі змішуємо все в однорідну масу і ставимо миску іх масою на водяну баню. Потім потрібно прогріти активно помішуючи десь хвилин 7-8.
Твердий сир майже готовий залишилось, перенести у зручну форму та закрити кришкою і залигити у холодильнику до повнох стабілізаї.
Сир практично готовий: перенесіть його у зручну форму, закрийте кришкою та поставте в холодильник до повної стабілізації.