У мене не пропадає ні грама: готую і бадилля, і коренеплоди моркви. Та так, що пальчики оближеш

Я не викидаю бадилля моркви. У ній не менше вітамінів, ніж в коренеплодах. А ще вона дуже ароматна, і в поєднанні зі спеціями дає чудовий смак і запах. Зараз розповім, як я її готую.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Котлети і оладки з бадиллям моркви

У мене не пропадає ні грама: готую і бадилля, і коренеплоди моркви. Та так, що пальчики оближеш

Дрібно нарізану свіжу зелень я додаю в м’ясний фарш або оладки. Беру до 50% від об’єму. Листя надають соковитість і аромат. Наприклад, вчора готувала пшоняні оладки із залишків каші і бадилля моркви.

На 200 грам каші взяла 2 яйця, 100 мл молока, сіль, перець мелений, морквяний бадилля на 50% об’єму пшона, борошна щоб вийшло густе тісто. Запанірувала в сухарях і обсмажила. Зі сметаною смакота!

Зелений соус

У мене не пропадає ні грама: готую і бадилля, і коренеплоди моркви. Та так, що пальчики оближеш

Бадилля моркви пробити блендером з оливковою олією, горіхами або насінням, часником, кропом / петрушкою / базиліком і лимонним соком.

Такий соус можна навіть на зиму заготовити.

Запаморочливий гарнір з моркви, який обожнюють діти

У мене не пропадає ні грама: готую і бадилля, і коренеплоди моркви. Та так, що пальчики оближеш

Мої діти люблять такий гарнір за солодко-солоний смак. Використовую для нього і бадилля, і коренеплоди. Готувати п’ять хвилин.

Моркву нарізаю тонкими кільцями, не товстіше 2 мм. Швидко обсмажую в олії до карамелізації. Вливаю столову ложку соєвого соусу (приблизно 1 ст.л. на три середніх морквини) і половину чайної ложки меду або цукру.

Можна додати натертий імбир або часник. Зі спецій тут мені дуже подобаються або розмарин, або чебрець, або каррі. Особливо каррі.

Слідом за соєвим соусом додаю дрібно нарізане бадилля. Якщо стеблинки вже грубі, беру тільки листя.

Все, можна подавати. Діти оцінять, запевняю!