У мене сметана не залежується в холодильнику: Покажу, яку “смакоту” до чаю готую без духовки
Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом сметанника на сковорідці. Відмінний метод використовувати сметану, яка стоїть в холодильнику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Часто готую такий тортик особливо влітку, коли не хочеться включати в духовку.
Необхідні продукти:
Для коржів:
- Сметана 15% – 200 гр.
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Сода – 1 ч.л. (Погасити)
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 300-350 гр.
Для крему:
- Сметана 20% – 500 гр.
- Цукрова пудра – 2-3 ст.л.
Покроковий процес приготування:
Кладемо сметану в миску.
Додаємо сіль, цукор, соду погасимо.
Додаємо борошно, замішуємо тісто.
Ділимо на 8 частин.
Розкачуємо пласт тіста, вирізаємо коло по діаметру вашої сковорідки.
Смажимо на сковорідці з двох сторін.
Обрізаємо.
Сметану змішуємо з цукровою пудрою і промазуємо сметанним кремом коржі.
Обрізки подрібнюємо і посипаємо боки тортика.
Зверху поливаємо шоколадом і робимо візерунки.