Універсальна заправка на зиму. Готується дуже просто і без варіння
З такою заправкою будь-яка страва будe по-літньому свіжою, смачною і ароматною!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування вам знадобиться:
- помідори – 500 г;
- болгарський перець – 500 г;
- морква – 500 г;
- петрушка – 150 г;
- сіль – 400 г.
Процес приготування
Помідори нарізати четвертинками, моркву натерти на крупній тертці, болгарський перець нарізати соломкою, петрушку дрібно порубати, можна додати кріп.
Всі овочі з’єднати у великій мисці, додати сіль, (сіль є консервантом заправки), перемішати і залишити на 20-30 хвилин, овочі трохи зменшаться в обсязі і пустять сік.
Розкласти заправку по чистим, сухим банкам, трохи утрамбовуючи, зaкрити пластиковими кришками або кришками твіст-офф для банок з різьбленням. З цієї порції виходить 1,5 літра заправки.
Заправку зберігати в холодильнику максимум 1 рік. За потреби банку відкрити, взяти заправку чистою ложкою, назад закрити і продовжити зберігати в холодильнику.
Заправку додавати за 10 хвилин до готовності страви, спробувати і досолити за потребою.