Універсальне тісто яке підходить до будь-якого заливного пирога. Не тісто а просто знахідка

Тісто замішується за кілька хвилин, і міксер для нього не знадобиться. Це чудове тісто, яке поєднується з будь-якими ягодами, фруктами, варенням, цедрою, а ще його готую з вареним згущеним молоком і сирними кульками. Тісто солодке, ніжне, пористе та повітряне. Воно неймовірно ароматне та смачне!

Заливне тісто. У мисці 1 хвилину збиваємо вінчиком яйця (2 шт. СО), цукор (140 г) і сіль (1 щіпка).

Вливаємо молоко (100 мл, не підігріваємо), олію (9 ст. л.) і ще раз добре перемішуємо вінчиком.

Борошно (200 г, вищий сорт) перемішуємо з розпушувачем (1 ч. л. з великою гіркою) і додаємо порціями в миску.

Перемішуємо віночком і отримуємо густе тісто.

З вареним згущеним молоком. Використовуємо простий прийом, коли начинка в рідкому тесті ніколи не опуститься на дно пирога. Щоб зручно було виймати готовий пиріг, форму (17 х 21 см) вистилаємо 2 шматками пергаменту та змащуємо олією. Розподіляємо половину тіста у формі та випікаємо у духовці при 200 ℃ від 5 до 10 хвилин.

Як тільки тісто зверху стане щільним, форму виймаємо (у мене пішло 6 хвилин). За рахунок цього простого прийому будь-яка начинка залишиться посередині і не опуститься на дно пирога.

За допомогою чайної ложки на тісто викладаємо варене згущене молоко (220 г). Її багато, вона важка, але вона не занурюється у тісто.

Виливаємо згори залишки тіста і випікаємо пиріг при 180 ℃ близько 40 хвилин.

Як тільки пиріг зарум’яниться, перевіряємо на готовність зубочисткою. Беремо за краї паперу, легко виймаємо пиріг із форми та остуджуємо на ґратах.

Заливний пиріг зі згущеним молоком розрізаємо на шматочки, подаємо з улюбленими напоями і насолоджуємося смаком. Він солодкий, ніжний, пористий із чудовим смаком та ароматом.