Універсальне варення простого приготування
Смакота яку Ви зможете приготувати легко вдома. Джем з гарбуза можна намазувати на хліб і додавати в каші, а так само джем відмінно підійде для випічки пирогів і булочок.
Нам знадобиться:
- 500 г – м’якоті гарбуза
- 300 г – яблук (очищених)
- 300 – 400 г – цукру
- 3 ст.л. – лимонного соку
- 200 мл. – води
- Паличка кориці за бажанням
Покроковий рецепт приготування:
Гарбуз очищаємо від шкірки і кісточок, ріжемо м’якоть невеликими шматочками.
Додаємо половинку палички кориці, заливаємо однією склянкою води і варимо протягом 15 хвилин під закритою кришкою.
За цей час шматочки повинні стати м’якими і легко розминатися ложкою, якщо вам попався сорт з твердою м’якоттю то час варіння потрібно збільшити.
Поки вариться гарбуз, очищаємо яблука від шкірки і насіння, нарізаємо так само невеликими кубиками.
Додаємо яблука до гарбуза і варимо на невеликому вогні ще 10 хвилин під кришкою і помішуємо якомога частіше.
Прибираємо паличку кориці і блендером подрібнюємо все в однорідну масу. Суміш повинна вийти густою і без грудочок. Якщо у вас немає під рукою блендера можна скористатися товкачем для картопляного пюре.
Додаємо цукор за смаком, додаємо лимонний сік орієнтуючись на те скільки ви любите кислинку в варенні.
Ставимо каструлю назад на плиту і варимо ще 10 хвилин на повільному вогні помішуючи.
Кришкою не накривати щоб пішла вся непотрібна волога, тоді консистенція вийде більш густою.
Гаряче варення розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження.
Зберігаємо в прохолодному місці, термін зберігання близько року.
Яблука і гарбуз – оригінальне поєднання, чи не так? Такий осінній урожай при бажанні може стати чудовою основою для варіння варення на зиму.