Універсальний кабачок: смачніше будь-якого м’яса
Сьогодні ми будемо готувати смажені кабачки з часниково-горіховою заправкою. Це оригінальна закуска здатна конкурувати з будь-яким м’ясним блюдом і дійсно може перемогти в цьому «кулінарному батлі».
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Інгредієнти:
- Кабачок середнього розміру – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Середній пучок петрушки – 1 шт.
- Волоські горіхи – 1/2 склянки
- Рослинна олія для смаження та заправки
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачок вимийте і очистиіть від насіння і шкірки, якщо овоч досить зрілий. Якщо використовуєте молодий кабачок, ні від шкірки, ні від насіння його очищати не потрібно. Наріжте овоч на шматочки довільної форми, але не дуже дрібно.
- Розігрійте у великій сковороді олію і викладіть скибочки кабачків так, щоб вони помістилися в один шар.
- Підсмажте кабачки на помірному вогні до золотистого кольору. Не перетримуйте дуже на сковороді, щоб шматочки не перетворилися на кашу. Якщо немає достатньо великої сковороди, обсмажуйте кабачки порціями.
- Готові овочі викладаємо на широке блюдо.
- Часник пропустіть через прес, промиту зелень петрушки подрібніть. Волоські горіхи роздробіть за допомогою качалки.
- Змішайте часник, петрушку і горіхи, посоліть за смаком, крапніть кілька крапель рослинної олії.
- З’єднайте заправку з кабачками і обережно перемішайте.