Уже 15 років готую «Сацебелі» за перевіреним рецептом: м’ясо без нього не їмо
Безперечно, є велика кількість різних варіантів цього досить гострого томатного соусу. Напевно багато господинь роблять його самостійно. Сацебелі я готую майже п’ятнадцять років. Його додаю до різних м’ясних страв. Також він відмінно поєднується з макаронами. Варто визнати, що у мене виходить не класичний грузинський соус, але тим не менше він дуже подобається моїм домочадцям. Рецептом цього соусу я хочу поділитися з вами в цій статті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Про продуктовому складі. З чого готую?
Перш ніж приступити до приготування, запасіться наступними інгредієнтами:
- Помідорами. Їх вам знадобиться 5 кг.
- Болгарським перцем в кількості десяти штук.
- Ріпчастою цибулею. Досить буде трьох головок.
- Меленою гвоздикою (половина маленької ложки).
- Меленим мускатним горіхом. Я використовую п’ять чайних ложок.
- Оцтом (250 г).
- Чорним перцем (одна четверта частина маленької ложки).
- Червоним перцем. Його використовую півтори чайної ложки.
- Хмелі-сунелі. Приправ мені вистачає 15 м
- Цукром (450 г).
- Петрушкою (двома пучками).
- Часником (150 г).
- Крохмалем (три великих ложки).
- Сіллю. Її я беру дві з половиною ложки.
Алгоритм дій
Спочатку визначаю в каструлю помідори, болгарський перець, ріпчасту цибулю і ставлю її на плиту. Варю продукцію протягом тридцяти хвилин. Через півгодини зціджую півлітра соку, відставляю, всипав у ємність всі інші інгредієнти, накриваю кришкою і варю ще годину. Після всипав крохмаль в той сік, який відставила раніше, вливаю масу тонкою цівкою в основну ємність, гарненько все перемішую і варю десять хвилин.
Після закінчення цього часу приготований соус можна розливати по стерилізованих банках і закочувати кришками.