Уже років 15 не купую шпроти, а роблю їх сама. Просто і смачно!

За допомогою даного рецепта ви зможете приготувати шпроти вдома. Для цього вам знадобиться свіжоморожена невелика мойва або кілька. Тепер ви будете впевнені, що шпроти безпечні для здоров’я на відміну від магазинних, адже там додають всякі консерванти та інші шкідливі добавки. Тепер ваші грінки зі шпротами будуть найсмачнішими!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Ось що знадобиться:

  • Один кг кільки або мойви;
  • Одна ч. л. цукру;
  • Одна ст. л. солі;
  • Один стакан заварки з чорного чаю (повинна бути міцною);
  • Жменя цибулевого лушпиння;
  • 5-6 штук лаврового листя;
  • 6 горошин перцю;
  • Пів склянки олії соняшникової;
  • Бульйонний кубик (за бажанням для аромату).

Приступаємо до процесу приготування шпротів

Насамперед заварюємо чай і поки гарячий, всипаємо в нього цукор, сіль і розмішуємо, щоб вони розчинилися.

У рибки вичищаємо нутрощі, видаляємо плавники і після миємо її.

Беремо каструлю і на дно поміщаємо половину цибулевого лушпиння, а зверху рибу, яка повинна лежати щільно одна до одної, злегка трамбуємо.

Зверху виливаємо олію, заварку, можна присипати бульйонними кубиками і знову покласти лушпиння. Не забуваємо покласти лаврові листочки і горошини перцю.

Розміщуємо на вогонь і після того, як маса закипить, зменшуємо його до мінімального і тушкуємо півтори години. Можна це зробити в духовці, але тоді потрібно тушкувати дві години.

Коли буде готова, знімаємо верхнє лушпиння і перекладаємо шпроти в зручну ємність.

Під час приготування рибу не чіпаємо, а то вийде каша, а не шпроти.

Не вдається скопіювати.