В магазині лимонад більше не купую. Липа, лимон і мед – виходить найсмачніший лимонад в світі. Влітку готую його щодня!

В магазині лимонад більше не купую. Липа, лимон і мед – виходить найсмачніший і найкорисніший лимонад в світі. Влітку готую його щодня.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Липовий лимонад – ароматний і смачний, дуже-дуже корисний. У спеку – найкращий напій! 

Продукти:

  • Дві жмені свіжого липового цвіту
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 2-3 ст. ложки
  • Вода – 3 л.

Процес приготування липового лимонаду:

Ми починаємо з дуже приємної процедури – будемо збирати ароматні квіточки липи. Потім їх потрібно трохи прив’ялити на сонці. Бережіться, липовий аромат вабить бджіл, і ви ризикуєте бути ужаленими!

У 3-літрову банку покладіть дві хороші жмені свіжих квітів і додайте дві-три столові ложки меду.

Потім наріжте лимон з шкіркою, киньте в банку і залийте чистою холодною кип’яченою водою. У кого у дворі є скважина або чиста криниця – воду можна не кип’ятити.

Перемішайте все, щоб мед швидше розчинявся.

Накрийте банку натуральною тканиною і помістіть не менш, ніж на 6-8 годин на сонці (або, принаймні, на вікно).

Для більш інтенсивного смаку можна залишити лимонад довше – на добу. При інтенсивному сонячному світлі процес буде проходити набагато швидше, ніж на вікні або в квартирі, де сонце не світить прямо.

Проціджуємо лимонад через сито або прямо через використовувану тканину, віджимаючи колір і лимон для більш насиченого смаку.

І п’ємо. Для власного здоров’я! Найкориснішим такий лимонад буде протягом 24 годин.

Примітка: Липу можна комбінувати з іншими відповідними травами або фруктами – наприклад, з м’ятою, мелісою, базиліком, чебрецем, кардамоном і ін.

Смачно і корисно. Не пропустіть – сезон липи дуже короткий!

Смачного!

Не вдається скопіювати.