Вафлі до чаю на сковорідці: стане в нагоді тим у кого немає вафельниці
Сьогодні готую вафлі на пательні. Зараз, коли починаються спекотні дні і не хочеться вмикати духовку або Ви на дачі, але смачненького хочеться, така випічка прийде на допомогу. Готується просто, виходить смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- яйця – 3 шт
- цукор – 100 г
- ванілін – за смаком
- вершкове масло – 100 г
- молоко – 120 мл
- борошно – 200 г
Покроковий процес приготування:
У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 100 грам цукру, додаємо ванілін і збиваємо міксером 2-3 хвилини до пишної маси
Беремо вершкове масло 100 гр розм’якшене, можна залишити нагріватися на столі або злегка підтопити в мікрохвильовці.
Перемішуємо і вливаємо 120 мл молока, ще раз перемішуємо і додаємо борошно 200 грам, тісто готове.
Тепер беремо сковорідку, розігріваємо, столовою ложкою кладемо тісто на суху сковорідку і розподіляємо ложкою по сковорідці тонким шаром, чим тонше, тим краще.
Випікаємо на середньому вогні з двох сторін, знімаємо і відразу звертаємо трубочку. Якщо любите, щоб вафлі були м’якими, до смаку як віденські вафлі, а не хрусткими робіть їх товстішими.
До речі, якщо у Вас є вафельница, тоді можна випікати в вафельниці.
За бажанням можна наповнити вафлі, наприклад вареним згущеним молоком. Даємо охолонути і подаємо до столу. Дуже смачно, швидко і просто.