Варення з полуниці, смажене на сковорідці. Зберігає чудовий аромат свіжих ягід. Таким самим способом можна робити варення з будь яких фруктів

Це дуже оригінальний спосіб приготування варення. Варення, жарене на сковорідці має багато плюсів. Воно виходить густим, яскравого кольору, бо не перепалюється цукор і має аромат свіжих ягід.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Таким самим способом можна робити варення з будь яких фруктів – полуниці, малини, вишень, абрикосів, слив.

Варення жарене, смакота неймовірна.

Необхідні інгредієнти:

Полуниця – 1 л банка.

Цукор – 2 стакани.

Лимонна кислота – 1/3 ч. л.

Покроковий рецепт приготування:

Очищеною полуницю щільно наповнюємо 1 літрову банку. Висипаємо на суху сковорідку. Можна полуницю помнути.

Смажити треба без цукру, до того часу, поки маса почне “пухкати” або коли після проведення ложкою слід закривається миттєво. Тоді додаємо цукор і лимонну кислоту. Розмішуємо до повного розчинення цукру.

Проварюємо ще 5 хвилин і розливаємо в баночки. Закручуємо. Закутуємо ковдрою.

Рецепт – ‎Іванна Луць‎.

Смачного вам!