Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр

Рецепт мені подобається через економність використання цукру. На виході виходить густе і ароматне варення, яке можна варити з будь-якої ягоди. Звичайно, якщо ви ласуни, то можна зробити солодшим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця, 1кг;
  • цукор, 500 г;
  • кислота лимонна, третина ч.л;
  • желфікс 1 упаковка на 2 частини ягід.

Процес приготування

Полуницю можна замінити будь-якими ягодами і фруктами. Останні просто потрібно порізати на порційні шматочки, розміри беріть на свій смак.

Ягоди промиваємо і просушуємо, щоб не залишалося води.

Другу частину ягід перебиваємо занурювальним блендером, а решту порізати шматочками або залишити цілим.

Змішуємо ягідну зиту масу з цукром і желфіксом.

Доводимо масу до кипіння, постійно перемішуючи і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Не забуваємо прибирати піну.

Розкладаємо варення в сухі, попередньо стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками і перевертаємо.

Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр

Залишаємо остигати і ставимо на зберігання в підвал або комору.

Такий джем дуже підходить до млинців, з ним я роблю рулети, використовую в якості прошарку для тортів і додаю в різні десерти.

Не вдається скопіювати.