Варення за 3 хвилини: економить цукор! Густе варення, як конфітюр
Рецепт мені подобається через економність використання цукру. На виході виходить густе і ароматне варення, яке можна варити з будь-якої ягоди. Звичайно, якщо ви ласуни, то можна зробити солодшим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця, 1кг;
- цукор, 500 г;
- кислота лимонна, третина ч.л;
- желфікс 1 упаковка на 2 частини ягід.
Процес приготування
Полуницю можна замінити будь-якими ягодами і фруктами. Останні просто потрібно порізати на порційні шматочки, розміри беріть на свій смак.
Ягоди промиваємо і просушуємо, щоб не залишалося води.
Другу частину ягід перебиваємо занурювальним блендером, а решту порізати шматочками або залишити цілим.
Змішуємо ягідну зиту масу з цукром і желфіксом.
Доводимо масу до кипіння, постійно перемішуючи і варимо на невеликому вогні близько 3 хвилин. Не забуваємо прибирати піну.
Розкладаємо варення в сухі, попередньо стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками і перевертаємо.
Залишаємо остигати і ставимо на зберігання в підвал або комору.
Такий джем дуже підходить до млинців, з ним я роблю рулети, використовую в якості прошарку для тортів і додаю в різні десерти.