Вареники з картоплею, які не розварюються

Вареники – смачна і ситна страва, яка ідеально підійде, щоб нагодувати домашніх.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Плюс їх у тому, що можна заготовити відразу на тиждень, а потім тільки діставати заморожені і відварювати.

Найскладніше в приготуванні вареників – тісто. Воно повинно бути не товстим, пружним, що не розварюються. Ми знайшли ідеальний рецепт і поспішаємо поділитися ним з вами!

Таке тісто можна розкачати навіть дуже тонко – все одно воно збереже свою пружність при варінні.

Складові

тісто

  • ✓ яйця – 2шт.
  • ✓ олія – 2 ст.л.
  • ✓ вода – 125мл
  • ✓ сіль – за смаком (~ 0,5ч.л.)
  • ✓ борошно вищого сорту – 2 ст.

начинка

  • ✓ картопля ~ 1кг
  • ✓ цибулю ~ 1кг
  • ✓ олія
  • ✓ сіль
  • ✓ чорний перець мелений.

Рецепт приготування

В емальовану миску висипати склянку борошна.

Яйця збити з олією, додати сіль. Влити сильно підігріту воду в яєчно-масляну суміш безперервно збиваючи вінчиком.

Всю суміш швидко вилити в миску з борошном, перемішати і поставити на вогонь, не перестаючи заважати прогріти тісто (можуть з’явитися маленькі грудочки – це не страшно).

Прибрати з вогню, додати другий стакан муки (багато відгуків, що двох склянок мало і тісто виходить дуже рідким, тоді потрібно додати ще борошна).

Вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30-40 хвилин.

Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору. Відварити картоплю в мундирі!

Потім, очистити, порізати на шматочки і пом’яти в пюре, посолити, поперчити і додати 1/2 смаженого лука. Перемішати.

Розкачати тісто, видавити склянкою кружечки, покласти на серединку начинку і зліпити вареники. З отриманого тесту виходить 50-55 шт.

Відварити вареники в киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, перекласти в миску перекладаючи шарами смаженої цибулі.

Потрясти миску, щоб цибуля рівномірно розподілилася. Усе! Можна їсти.