Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста
Зараз є безліч методів варіння буряка. Господині його готують в мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці. Можливо є ще якісь варіанти, але мені про них невідомо. Але у мене є свій спосіб приготування цього коренеплоду, який мене влаштовує більше, ніж будь-який інший.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
У такого методу є багато плюсів:
- не потрібно потім мити каструлю, адже вона залишається чистою після приготування;
- немає специфічного запаху буряка, який не всім подобається;
- варений коренеплід виходить насичено-червоним, тому красиво виглядає в салатах;
- не вбирає в себе воду, але при цьому соковитий;
- і найголовніше гідність – приголомшливий смак.
Приступимо до процесу приготування
Буряк потрібно вибирати середнього розміру, і щоб у нього була яскрава бордова шкірка.
Ретельно помийте коренеплоди. Це важливий момент!
Хвостики, якщо вони є, залиште. Це не дасть йому втратити свій красивий колір.
Складіть буряк в чистий без дірок целофановий пакет. На всякий випадок можете скористатися двома.
На 250 грам овочів насипте одну ч. л. цукру. Цукор і власний сік додадуть бурякам чудовий смак.
Щільно зав’яжіть пакет. Постарайтеся зробити так, щоб усередині було зовсім мало повітря, щоб коренеплоди не спливали. При варінні не буде ніякого запаху, а каструля залишиться чистою, навіть емальована.
Закип’ятіть воду і опустіть в неї пакет з буряком. Даний спосіб допомагає зберегти соковитість буряка.
Варіть 25 хвилин на вогні слабкої інтенсивності.
Коли буряк буде готовий, дістаньте його з кип’ятку, але не діставайте з пакета.
Перекладіть його в такому вигляді в холодну воду, щоб вони охололи. Воду міняйте, коли вона буде нагріватися від коренеплодів. Таким чином буряк остигає не більше 10 хвилин.