Важлива підгодівля перцю під час цвітіння і дозрівання плодів, для щедрого врожаю
На стадії плодоношення перцю вже не потрібен азот в тих кількостях, як на етапі зростання розсади. Зараз більш кращі будуть фосфор і калій.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Вони допомагають плодам краще зав’язуватися і дають перцю сили розвиток.
Найпростіше зараз внести комплексне мінеральне добриво, але ми рекомендуємо уникати хімії при вирощуванні рослин, а перевагу віддавати органічним підживленням.
Єдина об’єктивна причина внесення мінерального добрива на етапі цвітіння і плодоношення це хирляві, жовтіючі і відстаючі у розвитку кущики. В інших випадках тільки натуральні підгодівлі!
Джерелом мікроелементів служить зелене добриво
Будь-який бур’ян кладуть у відро або бочку, додають кілограм цукру, заливають водою і залишають бродити при закритій кришці близько тижня. Як тільки піна зійшла, настій можна використовувати.
Трав’яний настій розбавляють водою: 1 частина настою, 10 частин води, полив під корінь.
Зверніть увагу!
Вносити зелене добриво разом з попелом неможна, так як сильно зменшується дія першого. Перерва між цими підгодівлями повинна складати близько 2 тижнів.
Повністю органічне калійне добриво-попіл
Перець відмінно приймає внесення попелу в тому не так чутливий до кислотності, як томати.
Попіл можна використовувати і в сухому вигляді, але найкраще приготувати попельний розчин.
Для цього склянку попелу заливають відром води, добре перемішують і поливають перець під корінь.
Дріжджові підгодівлі
Містять в собі амінокислоти, які збільшують кількість зав’язей і покращують плодоношення.
Упаковка дріжджів заливається теплою водою в кількості 0.5 л, потім потрібно дати їм час розмножитися і як тільки маса збільшиться, її заливають 10 л теплої води і використовують для поливу під корінь.
Такі підживлення покращують структуру ґрунту, але дріжджові гриби живуть тільки в теплій воді.
Також не зайвим буде замульчувати грунт навколо перцю
Відмінно підійдуть для цього трава, в ідеалі кропива або сіно. Такий склад буде поступово перегнивати, віддаючи в землю поживні речовини.
Зазвичай вистачає двох таких мульчувань за сезон.