Важлива підгодівля смородини під час плодоношення, для наливу великих і солодких ягід

Смородину можна зустріти на кожній дачній ділянці. Воно й зрозуміло, адже смородина не тільки корисна, але і дуже смачна ягода, а які насичені і смачні з неї виходять компоти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для того щоб смородина народила велику і здорову ягоду, її потрібно соєчасно підгодовувати.

Навесні смородині, як і багатьом іншим культурам, потрібна азотна підгодівля. Але під час плодоношення, для наливу ягід, смородину краще підгодувати крохмалем. Як показує практика, смородина дуже любить і чуйна на таку підгодівлю. Після підгодівлі крохмалем, ягода виростає великою і солодкою.

Підживлення смородини під час дозрівання ягід

Під час дозрівання ягід, для своєї смородини, приготуйте особливе частування. В першу чергу важливо пролити добре кущ смородини.

Після чого під кожен кущ насипте деревного попелуі поверх попелу насипте терту на крупній тертці картоплю.

Всю цю живильну суміш за допомогою сапи закладіть в грунт, присипте компостом і ще раз добре пролийте водою. Якщо вам ніколи возитися з картоплею, можете швидко приготувати крохмальний розчин.

У літровій банці води, розведіть 200 гр крохмалю, після чого тонкою цівкою вилийте його в каструлю з 4 – ма літрами окропу.

В результаті у вас вийде густуватий кисіль, який потрібно довести звичайною водою до 10 – ти літрів.

Зверніть увагу!

Перед внесенням крохмалю, обов’язково потрібно кущ смородини пролити водою, підсипати попелу і пролити рослину крохмальним розчином.

Не вдається скопіювати.