Вдалий рецепт солодких маринованих помідорів
Рецептів консервованих помідорів безліч, але все ж таки вони відрізняються і помідори завжди різні на смак. В даному рецепті вказано спосіб консервування солодких помідорів.
Нам потрібно:
- помідори – 1,5-1,8 кг.
- вода – 1,5 л.
- лавровий лист – 3 шт.
- перець чорний (горошок) – 5-6 шт.
- перець запашний – 5-6 шт.
- гвоздика – 3 бутони
- парасольки кропу – 3-6 шт.
- сіль – 1 ст. (З гіркою)
- цукор – 200 гр.
- оцет 9% – 100 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Банки добре вимити, стерилізувати банки, за цим рецептом, не обов’язково. Помідори добре вимити. В області плодоніжки зробити кілька проколів виделкою або зубочисткою, щоб не лопнула шкірка, коли ми заливатимемо їх окропом.
Покласти в банки парасольки кропу та помідори. Залити окропом і залишити стояти 15 хвилин. Злити воду із банок. Додати спеції (чорний перець, запашний перець, лавровий лист, гвоздику, сіль, цукор), довести до кипіння.
Кип’ятити 2-3 хвилини вимикаємо газ, додати оцет, добре перемішати. Готовий маринад розлити банками. Банки закрити кришками. Перевернути догори дном і залишити в такому положенні до повного остигання.