Вечеря без грама м’яса: готую ці котлети вже тиждень, тільки гарнір міняю
Сьогодні хочу поділитися рецептом котлет без м’яса, вони виходять дуже смачними і не набридають. Можна подати гарячими, доповнивши будь-яким гарніром, або в холодному вигляді як закуску. Та й на вигляд вони дуже схожі на м’ясні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Капуста – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Манна крупа – 4-5 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 30 гр.
Покроковий процес приготування:
Капусту дрібно шаткуємо, відварюємо 7-10 хвилин до готовності.
Цибуля поріжемо і обсмажимо на олії до золотистого кольору.
Капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідині.
Як капуста охолоне і до неї можна буде доторкатися (не буде обпалювати руки) добре її віджимаємо від зайвої вологи.
Тепер до капусти додаємо цибулю, розбиваємо яйця, сіль, манну крупу, приправи.
Дамо постояти хвилин 10-15, щоб манка набухла, якщо фарш виходить рідкуватий, додайте ще манної крупи.
Фарш по густоті повинен бути схожий на м’ясний.
Формуємо котлети і обсмажуємо на олії з двох сторін до золотистого кольору, смажимо під кришкою на середньому вогні.
Для пісного варіанту яйця можна не додавати, тільки обов’язково котлетки потрібно обвалювати в панірувальних сухарях, щоб при смаженні вони не розпалися.