Вечеря для всієї родини. За основу беру рис і капусту
Всім привіт. Сьогодні я вам покажу як зі звичайного рису і капусти приготувати смачну вечерю на всю сім’ю. Незважаючи на те, що в цій страві немає ні грама м’яса, виходить все досить смачно і ситно. А вся справа в одному маленькому секретному інгредієнті про який я розповім пізніше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Капуста – 260 г.
- Цибуля – 100.
- Рис – 400 г.
- Каррі – 1 ч. л.
- Вода – 0.5 скл + 830 мл.
- перець – дрібка
- Запашний перець – 2 горошини
- Сіль – 0,7 ч. л. (за смаком)
Покроковий процес приготування:
І так, для приготування нам знадобиться невелика капуста. Капусту я розріжу навпіл. Одна частина нам точно вже не знадобиться. А другу половину наріжемо на невеликі кубики. Ось стільки капусти у мене вийшло.
Капусту ми нарізали, тепер, наріжемо одну цибулину. Цибуля у мене важить 100 грам. Цибулю теж нарізаємо на кубики.
На сковорідку наливаємо трохи соняшникової олії. Викладаємо сюди нарізану цибулю і починаємо обсмажувати. Я довго смажити не буду, буквально 1 хвилину. І відразу ж додаю в сковорідку всю нарізану капусту. Обсмажуємо цибулю з капустою 3 хвилини перемішуючи.
Тепер додамо пів кружки води. Вода потрібна, щоб капуста стала м’якою і при цьому щоб не згоріла. Накриваємо кришкою і тушкуємо, перемішуючи, 3 хвилини.
Поки капуста тушкується, швидко приготуємо рис. Я візьму 2 склянки рису – це 400 грам. Можна взяти менше рису, але точно не більше. Рис звичайно ж промиємо.
Потім промитий рис відправляємо до капусти. Додаємо сіль, 2 горошини запашного перцю, дрібку чорного перцю. І ось настав час для нашого секретного інгредієнта – це приправа карі. З ним навіть така проста страва зазвучить по-новому. Достатньо всього чайної ложки цієї приправи.
Додаємо чайну ложку каррі і перемішуємо.
Все добре перемішали, тепер потрібно додати воду. Я додала приблизно 800 мілілітрів води. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні 15 хвилин. За цей час води майже не залишилося. Тепер вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще хвилин 10.
І ось наш смачний рис з капустою готовий. Ми бачимо, що рис став золотисто-жовтий. Якщо у вас рис все ще білий, то вітаю, ви забули покласти приправу каррі. З цією приправою навіть звичайний рис стане справжнім делікатесом. Його можна подавати як самостійну страву або як гарнір. Я вважаю це відмінний варіант щоб ситно і бюджетно нагодувати всю сім’ю.