Великодні паски краффіни з різними начинками
Хочу запропонувати вам приготування паски краффіни з різними начинками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Такі паски дозволять вам зробити випічку до цього свята і традиційною, різноманітною і дуже смачною. Тісто в пасках виходить м’яке, пухнасте і Несухі. А начинка і метод формування пасок додасть їм не тільки цікавий і різноманітний смак, але ще і дуже красивий вигляд, який не потребує додаткових методів прикраси. Зберігаються такі паски недовго, виключно тому, що швидко з’їдаються.
Необхідні продукти:
Для тіста
- 70 гр вершкового масла для змащування
- 0,5 склянки (100 гр) теплого молока
- 0,5 склянки (100 гр) цукру
- 40 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 2 жовтки
- 1 ст ложка (30 гр) м’якої карамелі або вареного згущеного молока
- 1 ч ложка (5 гр) к0ньяку
- 1 пакетик (7 гр) сухих дріжджів
- 1 пакетик (2 гр) ваніліну
- приблизно 2 склянки (350 гр) просіяного борошна
- дрібка солі
Для начинки
- макова начинка
- дрібно нарізані волоські горіхи, одна жменя +1 ч ложка цукру
- сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, фініки), одна жменя + 1 ч ложка цукру
Як приготувати паски
Відразу змішаємо сухі інгредієнти – просіяне борошно, сіль, ванілін і сухі дріжджі.
Збиваємо міксером в пухку масу одне яйце і два жовтки з цукром
Тепер сюди ж, не припиняючи збивати, додаємо розм’якшене вершкове масло, м’яку карамель, к0ньяк.
У самому кінці додаємо тепле молоко і остаточно перемішуємо міксером.
Додаємо сухі інгредієнти до здобної складової тіста. Вимішуємо тісто хвилин 7 – 8, поки воно не стане більш еластичним і практично перестане липнути до рук і столу.
Добре вимішане тісто прибираємо в миску, змащену олією, і ставимо в тепле місце підходити. Тісто підходить півтори – дві години.
Тісто, що підійшло викладаємо на робочу поверхню, обминаємо і ділимо на три частини. Обминаємо кожну частину, накриваємо целофановим пакетом і залишаємо тісто ще хвилин на 10, а самі підготуємо форми і начинку.
Нам знадобляться три форми діаметром 9 см, висотою також 9 см.
Готуємо макову начинку
Продукти
- 150 гр маку
- 50 гр (2 ст ложки) цукру
- 150 гр молока
- 1 ст ложка будь-якого повидла (джему)
Додаємо до маку цукор, виливаємо молоко і ставимо сотейник з маком на плиту.
Доводимо молоко з маком і цукром до кипіння, постійно помішуючи лопаткоюмак, щоб він не пригорів до дна.
Тримаємо сотейник на невеликому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Тепер перекладаємо мак в миску і пробиваємо його занурювальним блендером, подрібнюючи на більш дрібні крупинки.
Залишилося додати столову ложку джему або повидла, і макова начинка готова.
Для начинки із сухофруктів підійдуть: родзинки, курага, чорнослив, фініки та інші сухофрукти. Великі сухофрукти необхідно порізати до розміру родзинок.
Для горіхової начинки я використовую дрібно посічені волоські горіхи.
Тепер беремо одну частину тіста і дуже тонко розкачуємо її. Товщина тіста повинна вийти десь 2 мм.
Добре змащуємо поверхню тіста розм’якшеним вершковим маслом.
Розподіляємо по змащеній поверхні тіста начинку.
Скручуємо тісто з начинкою в щільний рулет і прибираємо під целофановий пакет, щоб тісто не завітрилося. Також чинимо з рештою тістом.
Тепер беремо перший, відпочивший рулет. Розрізаємо його навпіл по довжині, залишаючи не розрізаний один кінець рулету.
Звертаємо розрізані частини рулету равликом, причому зріз повинен бути зовні.
Равлика з другої частини рулету розміщуємо над першою. Кінець другої частини ховаємо внутрішньо, в середину.
І ось таку скручену паску краффін поміщаємо в форму.
Даємо підійти нашим паскам – краффінам ще хвилин 15 в теплому місці.
Випікаємо паски в духовці на середньому рівні перші 10 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо протягом 25 – 30 хвилин. Я включаю обидва тена без конвекції. Час випікання індивідуально і залежить від вашої духовки.
Готовим паскам я даю охолонути у формах, щоб вони не поламалися при вилученні з форм.